Ecclestone azt állítja, a Red Bull jobban vigyázott volna Mick Schumacherre

„Rossz csapatba került. A Red Bull jobb lett volna neki.”


Bernie Ecclestone szerint Mick Schumacher még mindig a rajtrácson lenne, ha a Ferrari akadémiája helyett a Red Bullhoz került volna. A Forma-1-es legenda, Michael Schumacher 23 éves fia két szezont töltött a Ferrari ügyfelénél, a Haasnál, mielőtt Nico Hulkenberg idén átvette a helyét.

Schumacher távozásával véget ért a Ferrari kötelékében töltött ideje, miután 2019-ben csatlakozott az apja sikerei szinonimájaként emlegetett csapathoz, mielőtt a következő évben uralta a Forma-2-es bajnokságot. A német a szezon közepén úgy tűnt, hogy megtalálja a ritmusát, de a Silverstone-ban és a Red Bull Ringen mutatott kiemelkedő teljesítményt a monacói és a szaúd-arábiai hatalmas balesetek aláásták.

Schumacher 2023-ban a Mercedes teszt- és tartalékpilótájaként fog versenyezni, de utólag Ecclestone úgy véli, hogy a Red Bull jobban illett volna Schumacherhez. Az ő fejlődését az osztrák alakulat fejlesztési guruja, Helmut Marko felügyelte volna, aki Sebastian Vettelnek és Max Verstappennek is lehetőséget adott a Toro Rossónál, amit időközben átneveztek Alpha Taurira.

„Rossz csapatba került. A Red Bull jobb lett volna neki. Jobban vigyáztak volna rá, és jobban felépítették volna. A nevével járó teher nehéz. A nevéhez méltóan élni a legnagyobb problémája. Nehéz lesz neki pilótafülkét találnia. Különösen olyat, ahol győzni tud. Sajnálom Micket” - mondta Ecclestone a Sport Bildnek.

Schumacher ikonikus édesapja és Max Verstappen édesapja, Jos közeli barátok voltak, a kilencvenes években együtt álltak rajthoz. A családok még nyaralni is együtt mentek, mielőtt Max és Mick újra találkoztak volna a Forma-1-ben. Míg Jos felvezethette Verstappent a motorsportlétrán, addig Mick-től ezt a kiváltságot 14 éves korában elszakították. 2013 decemberében édesapja súlyos agysérülést szenvedett, ami megrázta a családot, az F1-et és az egész sportvilágot.

Schumacher Sebastian Vettel személyében csodálatos mentorra talált, a négyszeres világbajnok pedig azt adta Micknek, amit Michael több mint egy évtizeddel korábban neki.

„Michaellel, mint tanácsadóval az oldalán, Mick egy jó csapatnál ülhetne. Michael annyi részletet adhatott volna a fiának a sok tapasztalatával. Megmutatta volna neki a helyes utat, vezetés szempontjából, de politikailag is."

Borítókép: ANP via Getty Images

Videók