Damon Hill szerint Verstappen jelentette a különbséget Imolában

1996 világbajnoka szerint, most az egyszer nem állt domináns autó a holland címvédő rendelkezésére, és így is megoldotta a feladatot.


Max Verstappent az 1996-os világbajnok Damon Hill egyszerűen jobbnak nevezte a többi versenyzőnél, miután nehezen kiharcolt futamgyőzelmet aratott az Emilia Romagna Nagydíjon.

A Red Bull nem hozta a rá jellemző domináns énjét Imolában, Verstappennek pedig minden tudására szüksége volt, hogy megszerezze a sok szempontból váratlan győzelmet.

A Milton Keynes-i bázisú alakulat a szabadedzések során végig küszködött, amit az is kiemelt, hogy Sergio Perez a harmadik edzésen balesetet szenvedett. Verstappen azonban minden esély ellenére legyőzte a McLareneket a pole pozícióért folytatott küzdelemben.

Verstappen a verseny nagy részében magabiztosan vezetett, de a záró körökben nagy tempóval utolérte őt Lando Norris. Hősies védekezéssel a 26 éves holland versenyző mindössze hét tizedmásodperccel, de maga mögött tartotta a mclarenes vetélytársát.

Hill véleménye szerint Verstappen nagyon elégedetten távozhatott a győzelemmel a zsebében, hiszen az ő tehetsége volt a döntő különbség.

„Most az egyszer a Red Bullnak nem állt rendelkezésére domináns autó, és pusztán a versenyző volt az, aki a különbséget jelentette. Egy ilyen győzelem nagyobb elégedettséggel tölti el a versenyzőt, mint egy domináns teljesítmény messze a mezőny előtt" - mondta Hill a Sky Sports F1-nek.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók