Damon Hill szerint ez a két ember tehetné ismét sikeressé a Ferrarit

Hova tűnt a Ferrari – kérdezhetnénk a klasszikust a korábbi világbajnok nyilatkozatát olvasva.


 Ez az év sem a Ferrari sikereitől hangos, és az olaszok már azt is kisebbfajta sikernek élik meg, ha sikerül dobogóra állniuk. A Mercedes és az Aston Martin is átlépte őket, és hiába a csapatfőnök személyében a változás, egyelőre kilátástalannak tűnik a helyzet.

Damon Hill, 1996 világbajnoka úgy gondolja, hogy erős kezű vezetőre lenne szükség, és meg is nevezte azt a két személyt, aki segíteni tudna ismét csúcsra érni a világbajnoki címről 2007 óta álmodozó istállónak.

Gondoskodniuk kell magukról és egy jó, kemény, hosszútávú vezetőt találniuk. Csak úgy tűnik, mintha lenne egy rossz közérzetük amitől örökké szenvednek. Kicsit olyan, mintha nem tudnák, hogy valójában ki a vezetőjük” – olvasható a Gpfans cikkében.

„Ez az istálló egy hatalmas erő a sportban, de szüksége van egy határozott, erőskezű vezetőre, mint amilyen Ross Brawn, vagy Jean Todt, aki rávehet mindenkit, hogy egységesen meneteljenek előre.”

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a tűzpirosak az idei év elején kinevezett Frédéric Vasseur leváltásában gondolkodnának, azonban tény, ha a világbajnoki címért szeretnének küzdeni, ennél többre lesz szükségük még azelőtt, hogy túl késő lenne.

Borítókép: Tóth Zsombor – Sport365

Videók