Carlos Sainz sértetten és felháborodva várja a Las Vegas-i Nagydíjat

A „Smooth Operator”-nak remekül fekszik a pálya, másodikként végzett az időmérőn, de az aknafedeles incidens miatt csak a 12. helyről várhatja a futamot.


 Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Ferrarinak remekül fekszik a vegasi pálya, a szabadedzés után az időmérőn is remekül teljesítettek. Charles Leclerc meg is nyerte a kvalifikációt, Sainz pedig második lett.

Mivel az első szabadedzésen a spanyol autója fennakadt egy kilazult aknafedélen, amellett, hogy jelentős javítási költségekbe bocsátkozott az istálló, még rajtbüntetést is kaptak, így csak a 12. helyről indulhat majd vasárnap.

Sainz természetesen nagyon feldúlt a döntés miatt, és hogy az FIA nem volt hajlandó megváltoztatni döntését, hiszen ez nem a Ferrari hibájából keletkezett műszaki hiba volt, hanem egy biztonsági kockázat, amiért a pálya fenntartói a felelősek.

„Egyértelmű biztonsági probléma volt a pályán, ez pedig tönkretette az autómat. A szerelők öt órán keresztül dolgoztak azon, hogy egy gyakorlatilag teljesen új autót tegyenek alám. Ráadásul még 10 helyes rajtbüntetést is kaptunk valamiért, amihez semmi közünk. Csalódott vagyok…”

„Nem vagyok meglepve… Idén is sok olyan eset volt, amikor úgy éreztem, hogy sokkal jobban is lehetne csinálni a dolgokat a sportág vezetésében. Csodálkozom, hogy az irányítótestületnek nincs hatalma arra, hogy ilyen esetben felülbírálják magukat. Ez egy olyan probléma volt, ami teljesen egyértelműen a csapat felelősségén kívül esett.”

„Nagyon ideges vagyok, mert sokkal többet vártam ettől a sporttól.”

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

 

Videók