Button szerint Bottas sosem lesz képes felvenni a versenyt Hamiltonnal

Az egykori világbajnok elárulta, szerinte ki tudná megszorongatni a hatszoros világbajnokot.


Bár Valtteri Bottas már aláírt a Mercedeshez a Forma-1 következő évadjára, Jenson Button szerint egyáltalán nem biztos, hogy ez jót tesz a csapatnak.

Lewis Hamilton egykori csapattársa a Motorsport.com-nak elmondta, szerinte nem Bottas a lehető legjobb választás, ha arról van szó, ki kerüljön a brit világbajnok mellé másodpilótának.

A „nyugdíjazott” pilóta azt is kifejtette, Bottas nem képes felvenni a versenyt csapattársával. Hozzátette, Lewis Hamilton egyeduralma egészen addig folytatódik majd, amíg nem kap egy olyan társat, aki képes kihívni őt.


Button jól ismeri Hamiltont.

Fotó: Bryn Lennon/Getty Images

„Valtteri közel áll hozzé az időmérőkön, sőt időnként sikerül is felülkerekednie rajta, de a versenytempója meg sem közelíti Lewist.”

Az egykori világbajnok ezt követően azt is elárulta, kik lehetnének azok a pilóták, akik képesek lennének megszorítani a szinte egyeduralkodó Hamiltont.

„Max (Verstappen), Charles (Leclerc) és Daniel (Ricciardo). Számomra ők azok a versenyzők. Szeretném látni Danielt Lewis ellen, mert úgy gondolom, ő képes lenne kihívás elé állítani őt.”


Button szerint Verstappen, Leclerc és Ricciardo lehet képes arra, hogy megszorítsa Hamiltont.

Fotó: GettyImages
 

Button azt is kifejtette, Ricciardo nem csak tehetsége miatt nehezíthetné meg Hamilton dolgát, hanem életvidám természete miatt pszichológiailag is képes lenne lefegyverezni a hatszoros világbajnokot.

„Gyors lenne, és közben végig vigyorogna és ellazulna. A személyisége az ami legjobban megérinti a többi versenyzőt.”

Forrás: Gpblog.com
Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók