Brazil Nagydíj: Kizárták a Lotust a garázsból

Biztonsági emberek állták el az utat a Lotus interlagosi garázsának első és hátsó bejáratánál szerdán, gondosan ügyelve arra, hogy egyetlen csapattag se juthasson be. A hatóságok így akadályozták meg, hogy a csapat megkezdje a kipakolást és az előkészületeket a hétvégi Brazil Nagydíjra. Az erről készült képek bejárták a világhálót, s azonnal megindult a találgatás arról, hogy az enstone-iak hétvégi szereplését újabb anyagi nehézségek sodorhatják veszélybe.


A felszerelésük elkobzásáról azonban szó sem volt. Az arany-feketék szóvivője elmondta, időközben úrrá lettek a helyzeten, a Lotus biztosan rajthoz áll a hétvégi versenyen, s a fennakadást meg nem nevezett „kereskedelmi” problémák okozták. Hogy milyenek, azt nem nehéz kitalálni. A hírek szerint ezúttal is csúsztak a vonatkozó bérleti díjak kifizetésével. Pár órával később a szerelők aztán már hozzáférhettek felszerelésükhöz, és megkezdhették a munkát.
 
 
A csapat munkáját és felkészülését az elmúlt hónapokban már számos módon hátráltatták ilyen-olyan tartozásai. Magyarországon az egyik szabadedzés előtt a Pirelli tartotta vissza a gumijaikat, mivel nem fizették ki a beszállítói egyezség értelmében járó összeg aktuális részletét; Belgiumban volt tesztversenyzőjük, Charles Pic perelte őket, ami miatt egy hétig nem hagyhatták el a futam helyszínét felszerelésük lefoglalása miatt; Japánban pedig kiszolgáló épület nélkül maradtak, mivel nem fizették annak bérleti díját.
 
Miután az istállót a tervek szerint felvásárolja a Renault, annak jelenlegi tulajdonosai már hónapokkal ezelőtt elzárták a pénzcsapot. A francia gyártó ugyan még nem véglegesítette ez irányú terveit, a Lotus ellen folyó bírósági perek során, valamint tartozásaik rendezésében pénzzel is segítette a csapatot. A hírek szerint a gyári csapattá alakulást hivatalosan a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon jelenthetik be – ez egyúttal az enstone-i nehéz időszak végét is jelentheti.
 

Videók