Brawn: Michael Schumacher „szeretné az új F1-et"

Nehéz szavak.


Ross Brawn, aki éppúgy ismert a pályán való mesteri tudásáról, mint az azon kívüli szorgalmasságáról, úgy véli, a Forma-1 vadonatúj technikai szabályai „lenyűgözték” Michael Schumachert.

Schumacher 1991-ben csatlakozott a száguldó cirkuszhoz és 18 teljes szezont töltött a rajtrácson, de a mai Forma-1 nagyon különbözik attól, amit átélt. Két évvel azután, hogy másodszor is visszavonult, a Forma-1 bevezette a V6-os hibrid motorokat, míg idén az autók az elmúlt évtizedek legnagyobb felújításán estek át. Ez egy teljesen új korszak, amelyben a csapatok keményen dolgoznak, hogy megértsék az autókat.

Brawn úgy gondolja, hogy Schumacher boldogult volna ebben a korszakban is.

„Régebben ő volt az utolsó ember, aki elhagyta a paddockot szombat este a verseny előtt. Órákig ült velem és a mérnökökkel és bújtuk az adatokat. Lenyűgöző lenne, ha mindezt a mérnökökkel együtt elemezné. Nagyszerű lenne ebben az új korszakban. Michael imádná az új Forma-1-et!” – mondta Brawn a Sport Bildnek.

A német kifejezetten élvezte volna ezt a fajta versenyzést. Az idei bajnokságban Charles Leclerc és Max Verstappen többször is kerék a kerék ellen mentek a futamgyőzelmekért. A korábbi csapatfőnök most a Forma-1 motorsportokért felelős ügyvezető igazgatója, joggal veregette meg magát és a Forma-1 új tulajdonosait a szabályzat megváltoztatásáért.

„Amikor öt évvel ezelőtt átvettem ezt a posztot, tudtam, hogy a Forma-1-nek új korszakra van szüksége. Fantasztikus volt a Bernie Ecclestone-nal eltöltött idő, és az új korszakot most nem lehet és nem is szabad összehasonlítani vele. Új, fiatal rajongókra volt szükségünk.”

Borítókép és fotók: Mark Thompson/Getty Images

Videók