Bombahír: Vettel a Ferrarihoz igazolt

Pár perccel azt követően, hogy a Ferrari megerősítette Fernando Alonso távozását, az is hivatalossá vált, hogy 2015-ben Sebastian Vettel lesz Kimi Räikkönen csapattársa a vörösöknél. Az olaszok tehát a következő szezonnak is két világbajnokkal vágnak neki.


Vettel a Japán Nagydíj helyszínén jelentette be, hogy hat év után elhagyja a Red Bull Forma-1-es alakulatát, ahol 2009 óta 4 világbajnoki címet, 38 futamgyőzelmet, 44 rajtelsőséget és 65 dobogós helyezést szerzett, valamint több fontos rekordot is megdöntött. Noha eddig nem árulta el, hol folytatja pályafutását, sokan tényként kezelték, hogy a Ferrari pilótája lesz – erre egyébként a Red Bull vezetői is utaltak, sőt ő maga sem tagadta, hogy a vörösökhöz igazol. Az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtónapján pont került az ügy végére, a Ferrari ugyanis megerősítette a német érkezését.

„Forma–1-es pályafutásom következő szakaszát a Scuderia Ferrarinál töltöm, és számomra ez életem nagy álmának megvalósulását jelenti” – kezdte Vettel. „Amikor gyerek voltam, Michael Schumacher volt a legnagyobb példaképem a vörös autóban, és most hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy én is a Ferrarit vezethessem. Már ízelítőt kaphattam abból, mit is jelent a Ferrari-szív, hiszen az első győzelmemet 2008-ban Monzában arattam, az ágaskodó paripa motorjával, mely Maranellóban készült. A Scuderia komoly hagyományokkal bír a sportágban, és rendkívül motivál, hogy visszasegítsem a csapatot a csúcsra. A szívemet és a lelkemet beleadom, hogy ez sikerüljön” – folytatta a német versenyző, akit a csapat közleménye idézett.

„A Scuderia Ferrari úgy határozott, hogy a legfiatalabb többszörös világbajnokkal, Sebastian Vettellel vág neki a következő esztendőnek” – jelentette ki a csapatvezető, Marco Mattiacci. „Forma–1-es szempontból Sebastian Vettel egyedülálló kombinációja a fiatalságnak és a tapasztalatnak, és olyan szintű csapatszellem jellemzi, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy – Kimi Räikkönennel közösen – szembenézzen a rá váró komoly kihívásokkal. Ezen cél pedig nem más, mint, hogy olyan hamar a közvetlen élmezőnyben harcoljunk, amennyire hamar csak lehetséges. Mindannyian osztozunk Sebastian sikeréhségében, valamint lelkesedésében, munkamoráljában és kitartásában. Ezek olyan kulcsfontosságú elemei a Scuderia csapatának is, melyek hozzásegítik majd a Ferrarit egy új győztes fejezet megírásához” – tette hozzá az olasz szakember.

Videók