Bizonytalan a jövő évi Német Nagydíj

Tárgyalás van, megállapodás nincs. Egyelőre.


Georg Seiler, a Hockenheimring versenypálya igazgatója kevés esélyt lát arra, hogy jövőre is rendezzenek Forma-1-es futamot.

    Seiler elárulta, hiába vannak állandóan tárgyalásban az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediával, csak a távoli jövő kerül szóba a megbeszéléseken, a szerződés meghosszabbításáról viszont még nem egyeztettek.
    "Úgy tűnik, hogy 2020-ban nem lesz Német Nagydíj. A naptárban 21 helyszín szerepel, jövőre belép Hanoi és Zandvoort, így a mostaniak közül lesznek kiesők. Barcelona, valamint Mexikóváros a jelöltek közé tartozik, és úgy néz ki, mi is" - mondta az igazgató, aki augusztus végén nyugdíjba vonul.
    Hozzátette: mivel nincs semmi végleges az ügyben, még bármi megtörténhet.
    "Tavaly is csak szeptemberben vagy októberben tudtuk megkötni a szerződést 2019-re. Van tehát némi remény, de most mégis kevés esélyt látok a folytatásra" - közölte Seiler.
    A hockenheimi pályát 1932-ben építették, 1970-ben rendezték rajta az első F1-es versenyt. Egy év kivételével 1977-től 2006-ig adott otthont a Német Nagydíjnak, amelyet azt követően felváltva rendezett meg a Nürburgringgel. Négy évvel ezelőtt azonban már kimaradt a naptárból a Német Nagydíj, miután az akkori tulajdonos Bernie Ecclestone egyik németországi pályával sem tudott megállapodni.
    Az idei vb-sorozatban vasárnap kerül sor Német Nagydíjra.
 
fotó: Jens Büttner/picture alliance via Getty Images

 

Videók