"Bianchié lett volna a harmadik Ferrari" - Montezemolo

Balesetét megelőzően jó esélye volt arra Jules Bianchinak, hogy a Ferrari versenyzője legyen – árulta el Luca di Montezemolo, az olaszok elnöke.


A Ferrari csapatát is megrázta, ami Jules Bianchival történt Szuzukában. A francia versenyzőt szoros szálak fűzik a Scuderiához, hiszen 2009-től utánpótlás-akadémiájuk tagja, s lényegében a Forma–1-re is az olaszok készítették fel őt. Az elmúlt években már többször is hírbe hozták Bianchit a maranellóiakkal – s a szuzukai csütörtöki sajtónapon ő maga is arról nyilatkozott, készen állna arra, hogy a Ferrari versenyzője legyen.

Luca di Montezemolo, az olasz istálló hamarosan leköszönő elnöke elárulta, jó esély volt arra, hogy a francia álma megvalósuljon a közeljövőben – akár már 2015-ben. "Ez a srác velünk nőtt fel, és számítottunk rá mint egy lehetséges jövőbeni versenyzőnkre. Ha három autóra váltunk jövőre – én úgy gondolom, hogy így kell lennie –, akkor ő tökéletes választás lett volna a következő években. Remélem, hogy hamarosan jó hírek érkeznek róla” – fogalmazott Montezemolo egy genovai rendezvényen.

Majd arról is beszélt, számos balszerencsés tényező együttese vezetett a súlyos balesethez. "Sajnos az ilyesmiről mindig utólagos tudásunkkal beszélünk, de meg kell néznünk, mi történt, és hogy elrontottunk-e valamit Szuzukában. Ha valami nem stimmelt, változtatni kell. Egyértelmű, hogy a délután 15 órás kezdés miatt elég speciálisak voltak a látási viszonyok, és meglehetősen sok víz is volt a pályán. De már a múltban is voltak versenyek hasonló körülmények között, és mégsem történt semmi. A legfontosabb, hogy megértsük az okokat és elkerüljük, hogy mindez újra megtörténjen” – zárta gondolatát az olasz.

Videók