„Bearman teljesítménye mutatja, miért kellene 12 csapat a Forma-1-be!”

Mit gondolsz, valóban több tehetség juthatna szóhoz ezzel?


 Oliver Bearman lehetőséget kapott arra, hogy megmutassa magát Szaúd-Arábiában, a 18 éves pilóta pedig nem is okozott csalódást, ugyanis a hetedik helyen végzett a Ferrarival.

Sok dicséret érte a fiatal brit pilótát első versenyén, és Eddie Jordan-re is nagy hatással volt, árulta el a Formula For Success podcastnek.

A brit egyébként a Formula 2-ben versenyez, ahol csütörtökön még a pole pozíciót is megszerezte a szaúd-arábiai kvalifikáción. A Forma-1-ben azonban szükség volt rá, így le kellett mondania az F2-es pole-járól.

Eddie Jordant is lenyűgözte a srác:

„Még csak 18 éves, de ha hallottad már beszélni, érezheted, hogy egy igazi szupersztár születik! Ahogy beszél, ahogyan nevelték… nagyon büszke lehet rá a nemzete.”

"Valójában szerintem hat-nyolc ilyen van a periférián. Ők csak olyan fiatal versenyzők, akik nem kapnak lehetőséget… biztos vagyok benne, hogy Carlos most az ágyában ül, lábadozik és azt mondja magának, hogy 'Istenem, jobb, ha 2025-re választok egy ülést, mert rengeteg nagyon jó fiatal srác van, akik be tudnak ugrani.”

Bearman olyanokat utasított maga mögé a versenyen, mint Lewis Hamilton és Lando Norris. Jordan szerint ez figyelemre méltó teljesítmény:

"Persze, a Ferrari fejlődött az elmúlt pár évben, szerintem jó autója van, amibe beülhet, de ez figyelemre méltó. Csak remélem, hogy még látjuk őt. Nagyon remélem, hogy esélyt tudunk adni ezeknek a srácoknak, és ha ez azt jelenti, hogy a jövőben 12 csapat lesz... legyen 12 csapat!"

Fotó: Tóth Zsombor

Videók