"Az FIA-nak a józan eszét kéne használnia" - Russell válasza a hétvégi kabaréra

A brit szerint túlzóak voltak az Alonsóra kiszabott büntetések.


George Russell a Szaúd-Arábiai Nagydíjat követően arra kérte az FIA-t, hogy a büntetések kiszabásakor ne felejtsék el használni a józan eszüket.

Nem kis kavarodást hozott a dzseddai futam. A dobogóra Sergio Pérez és Max Verstappen mellett Fernando Alonso álhatott fel, csakhogy az ünneplést követően az FIA bejelentette, mégsem a spanyol lett a harmadik. Alonsóra utólag 10 másodperces büntetést szabtak ki, mivel úgy ítélték meg, hogy nem szabályosan töltötte le azt az 5 másodperces bírságot, amit még a rajtrácsra való szabálytalan beállása miatt kapott. Így George Russell kaparintotta meg a 3. helyet, ám a brit nem örülhetett sokáig. Az Aston Martin fellebbezése után a versenybírák úgy döntöttek, visszavonják az Alonsora kiszabott szankciót, így a kétszeres világbajnok megtarthatta a dobogóját.

A történtekre a pórul járt George Russell is reagált, és arra kérte az FIA-t, hogy próbáljanak meg a józan eszük segítségével megfelelő döntéseket hozni.

„Úgy érzem, néhány ilyen büntetés túl extrém volt. Szerintem a józan eszüket kellene használniuk” – jelentette ki a brit.

„Szerintem kicsit balra állt (Alonso a rajtnál), de ezzel nem nyert semmit. Talán az öt másodperces (büntetés) túl sok volt. És ami a boxkiállást illeti... egy 10 másodperces (büntetés) ebben az esetben megint túl extrém” – tette hozzá.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók