Az F1 megújította a szerződését az egyik legfontosabb főszponzorral

Több mint 20 éve kezdték el az együttműködést.


A Forma-1 bejelentette, hogy új „hosszú távú szerződést” kötött a DHL-lel, amely továbbra is az F1 a logisztikai szolgáltatója lesz.

Az F1 és a DHL több mint 20 évvel ezelőtt kezdett el együttműködni, és a német vállalat egyre fontosabb szerepet játszik az F1 azon törekvésében, hogy 2030-ra szén-dioxid-semleges jövőre tegyen szert.

Csak 2023-ban a DHL bioüzemanyaggal működő teherautókkal szállította a felszereléseket és gépeket a szezon európai szakaszában, 83%-kal kevesebb károsanyag-kibocsátással, míg a légi közlekedést a Boeing 777-es teherszállító repülőgépek használatával módosították, szemben az üzemanyag-hiányos Boeing 747-esekkel.

„Legrégebbi partnerünkként a DHL a rendezvényeink lebonyolításának kulcsfontosságú részévé vált, ezért örömmel folytatjuk ezt a sikeres együttműködést még sok éven át" - magyarázta Jonny Haworth, a Forma-1 kereskedelmi partnerségekért felelős igazgatója.

„Mindkét vállalat elkötelezett a fenntarthatósági célok iránt, és a zöld logisztika úttörőjeként örömmel folytatjuk együttműködésünket a Forma-1-gyel, hogy együtt érjük el ezeket a célokat" - tette hozzá Arjan Sissing, a DHL-csoport globális márkamarketingért felelős vezetője.

Borítókép: formula1.com

Videók