Az F1 Las Vegas hype egyre nagyobb: Az emberek nem tudják, milyen király lesz Vegas

Lando Norris már alig várja a versenyt.


Lando Norris már nagyon várja az első F1-es Las Vegas-i Nagydíjat, mondván, az emberek nem veszik észre, "mennyire menő" lesz a verseny.

Az F1 39 év után először érkezik Vegasba, amikor a Forma-1 történetének talán legcsillogóbb futamának ad otthont idén. Miután a versenyt először 2022 márciusában jelentették be, az F1-rajongók óvatosan optimisták voltak azzal kapcsolatban, hogy mit várhatnak az utcai versenytől, amely az idei szezon utolsó előtti eseménye lesz.

Az egyik ember, akit azonban nem kell nagyon meggyőzni, az a McLaren versenyzője, Norris, aki már most izgatottan várja, hogy a világ egyik leghíresebb utcai futamán versenyezhessen.

„Nem hiszem, hogy az emberek felfogják, milyen király lesz. Mintha Vegas utcáin vezetnél. Mindenki ismeri Vegast, láttad a filmekben, a történetekben, vagy bármi másban, mindenki ismeri. Szóval az a tény, hogy [a Stripet] lezárják, csak azért, hogy mi versenyezhessünk, olyan klassz dolog. Szóval nagyon várom már. Sok évvel ezelőtt jártam már Vegasban, és sokszor el kellett mennem egy versenyre. De nem láttam semmit. Csak ki-be mentem. Szóval ez az első igazi alkalom, hogy Vegasba megyek” - mondta Norris a Sky Sports F1-nek.

Bár a paddock terület még épül, a pálya tervét már nyilvánosságra hozták, a Strip hosszú egyenesét a 13. és 14. kanyar között rendezik meg. Norris szerint, Vegas egy jó kvalifikációs és jó versenypálya lesz.

„Az elrendezés, csak egy darab papíron tűnik furcsának, amikor meglátod a pályát, de szerintem jó kvalifikációs és versenypálya lesz.”

Norris már korábban ízelítőt kapott abból, hogy milyen lehet a vegasi élmény, amikor kipróbálta az új F1 23 játék előzetes verzióját. Arra a kérdésre, hogy ez segítene-e neki, amikor az igazi versenyre kerül a sor, Norris azt mondta, hogy a McLaren szimulátorában eltöltött idő sokkal hasznosabb lenne.

„Azt hiszem, mire eljön, már a valódi szimulátoron is meglesz. Először is segít beállítani az autót. Megmondja nekem, hogy mi a jó kiindulási alap az autó beállításával kapcsolatban, másodszor pedig azt hiszem, hogy a standard referenciapontok, akár egy 100 méteres tábla használata valahol, akár egy 50 méteres tábla, vagy bizonyos bukkanók elkerülése, mindig vannak dolgok, amiket megtanulhatsz belőle. De tény, lesznek olyan dolgok, amiket csak a pályán ismersz meg.”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók