„Az év egyik legfeszültebb versenye zajlott le Magyarországon”

Nemzetközi sajtóvisszhang.


A nemzetközi sajtó főként Esteban Ocon váratlan diadalát és Sebastian Vettel kizárását taglalta a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj másnapján.

Anglia:
The Guardian:
"Ocon kibírta a mögötte haladó Vetteltől rá nehezedő nyomást, és pályafutása első F1-es sikerét aratta. A 24 éves francia folyamatosan egy másodperces előnyben volt a némettel szemben, és erős idegekkel ért el a kockás zászlóig."

Daily Mail:
"Vettelt drámai körülmények között kizárták, mert a célba érve nem volt elég üzemanyag az autójában. Így Lewis Hamilton ugrott előre a második helyre 70 környi izgalom után."

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"A futam, amelynek nincs vége. Az év egyik legfeszültebb versenye zajlott le Magyarországon, és a meglepetések nem értek véget a leintéssel. A versenybírók ugyanis utólag diszkvalifikálták Vettelt."

Repubblica:
"Ocon és az Alpine történelmi győzelme. Az év legszebb és legőrültebb futamát a francia pilóta nyerte meg Vettel előtt, akit később kizártak."

Spanyolország:
Marca:
"Váratlan fordulat Magyarországon, Vettelt kizárták, mert a verseny után nem maradt meg az előírt egy liter üzemanyag az Aston Martinjában. A kocsiból csak három decit tudtak kinyerni, ami nem elegendő a szabályok szerint."

As:
"Szép futam volt, bár nem úgy zárult, ahogy sokan akarták. Rég láttunk ilyen őrületes nagydíjat, eső és tömegkarambol forgatta fel a mezőnyt, és több favorit is kiesett. Carlos Sainz az utolsó pillanatban harmadik lett, mert a második Vettelt kizárták."

Franciaország:
L'Equipe:
"Ocon bekerült a nagyok közé a Magyar Nagydíj megnyerésével. A meglepetésekkel teli verseny végén a francia pilóta először ünnepelhetett, de megérdemelte, mert javarészt ő vezetett, méghozzá hiba nélkül."

Le Monde:
"Az őrült futam sokadik fordulataként Vettelt órákkal később diszkvalifikálták, mert nem lehetett kinyerni legalább egy liter üzemanyagot a kocsijából."

Svájc:

Blick:
"Vettel egy szédületes futamon megszerezte a második helyet, de az FIA elvette tőle azt."

Borítókép/Fotók: Formula 1/Twitter

Videók