Az egykori pilóta szerint bohóckodás volt, amit a Mercedes művelt

Önmagát tette nevetségessé a Mercedes azzal, hogy meggondolta magát Lewis Hamilton abu-dzabi ellenszegülése kapcsán – véli a korábbi versenyző, Marc Surer.


 
„Ezt szerintem nevetségesen csinálta a Mercedes” – állapította meg a korábbi versenyző. „Toto Wolff és Niki Lauda mindig is azt hangoztatták, hogy mindenekelőtt meg akarják nyerni a csapatbajnoki címet. Japánban meg is szerezték. Aztán arról volt szó, hogy a folytatásban Nico Rosberg és Lewis Hamilton maga dönti el egymás között a bajnoki cím sorsát. Abu-Dzabiban viszont éppen a saját irányelvükkel mentek szembe.”

„Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy Lewis Hamiltonnak csak egyetlen esélye van: ha Rosbergnek hátulról problémája adódik. Én csodálkoztam volna, ha a brit nem próbálkozik. Nem találom helyesnek a csapat részéről, hogy egész évben arról prédikál, szabadon versenyezhetnek a versenyzői, erre éppen a döntőben avatkozik közbe. Ez elég rossz volt.”
 
A svájci szerint nem véletlen, hogy most mégis bölcs belátásra jutottak.
 
„A fordulat annak köszönhető, hogy a Mercedesnek minden oka megvan kedvesnek lenni Lewisszal. Még a végén ő is távozik. Nico visszavonulásának bejelentése után nekem másodjára éppen az jutott eszembe, hogy ezzel semmilyen büntetést nem fog kapni Lewis…” – nyilatkozta Surer.

Videók