Az Audinál folytatja az Ferrari ex-csapatfőnöke

November 1-jétől az Audinál áll munkába a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenicali – tudta meg az Auto Motor und Sport.


Keveset hallhattunk az olasz szakemberről azóta, hogy idén áprilisban menesztették posztjáról, s a helyére Marco Mattiaccit ültették a Ferrari csapatfőnöki székébe. Stefano Domenicalit korábban az olasz kosárlabda-szövetséggel hozták összefüggésbe, és bár egy interjúban elárulta, vannak bizonyos lehetőségei, arról nem beszélt, konkrétan milyen ajánlatokat kapott.

Az Auto Motor und Sport most kiderítette, Domenicali az Audinál kapott állást, ahol november 1-jével már munkába is állhat. Mindezt a német lap kérdésére az autógyártó szóvivője is megerősítette, s az is kiderült, hogy az olasz nem a motorsportban kap szerepet, hanem a szolgáltatásokért és mobilitásért felelős részlegeken dolgozik, főként projekteket irányít majd, s közvetlenül az Audi elnökének tartozik felelősséggel. A Domenicali által megkapott pozíciót egyébként az Audi most hozta létre, az olasznak a cég ingolstadti központjában kell dolgoznia.

A német lap megemlíti, hogy noha új szerepkörének nincs köze a motorsporthoz, Domenicali cégen belüli jövőjéről már most megkezdődtek a találgatások. Egyes vélemények szerint (például az olasz Autosprint számolt be erről) nem zárható ki, hogy hosszabb távon ő léphet a gyártó sportigazgatójának, a Le Mans-sorozatból jól ismert Wolfgang Ullrichnak a helyére. Jóllehet, a 64 esztendős szakember nem jelezte még, hogy szeretne nyugdíjba vonulni.

Videók