Az Alpha Tauri újabb esélyt adott a mezőny "legdühösebb pilótájának"

Folytatódik az együttműködés.


Bár az Alpha Tauri versenyzőjét, Yuki Tsunodát az elmúlt időszakban többször is bírálták temperamentuma miatt, az istállót ez nem befolyásolta abban hogy meghosszabbítsa a pilóta szerződését.

Az AlphaTauri megerősítette, hogy Yuki Tsunoda a 2023-as szezonban is a csapatnál marad, így ez lesz a japán pilóta harmadik éve az olasz csapatnál. Tsunoda a 2021-es szezon elején csatlakozott az istállóhoz, ahol az elmúlt két évben 43 pontot szerzett, és karrierje csúcsaként egyszer a negyedik pozícióig jutott.

„Hatalmas köszönetet szeretnék mondani a Red Bullnak, a Hondának és a Scuderia AlphaTaurinak, amiért továbbra is lehetőséget biztosítottak számomra az F1-ben való versenyzésre. Mivel tavaly Olaszországba költöztem, hogy közelebb lehessek a gyárhoz, igazán a csapat tagjának érzem magam, és örülök, hogy 2023-ban velük folytathatom a versenyzést. Természetesen a 2022-es szezonunk még nem ért véget. Még mindig keményen harcolok a középmezőnyben, úgyhogy teljes mértékben arra koncentrálok, hogy jó helyen végezzek, aztán várjuk a következő évet” – mondta a pilóta a szerződéshosszabbítást követően.Tsunoda láthatólag nagyon jól érzi agát a csapatában, annak ellenére, hogy sokszor hevesen reagál a körülötte zajló eseményekre. A pilóta temperamentuma korábban Helmut Markónak is feltűnt, aki még egy pszichológust is szerzett a pilóta mellé, hogy segítse a dühkezelésben, írta a PlanetF1. A pilóta természetesen ezt nem hagyta annyiban és reagált arra, mi áll viselkedése mögött.

„Az érzelmek felfokozódnak, amint a fejemre húzom a sisakot. – kezdte mondandóját – Sokszor dühösebbnek tűnök, mint a többiek, mert sokszor kiabálok a rádióba.”

„Az utóbbi időben jobban tudom ezt kezelni, mint például tavaly. Nyugtatom magam, már nem szoktam úgy felhúzni magam. Szerintem nem én vagyok a legdühösebb pilóta a mezőnyben.”

„Akkor is kiabálni szoktam, ha valamit jól csinálok, csak ez senkit nem érdekel.”

Fotók: Sport365/Tóth Zsombor

Videók