Alonso visszatérhet - de nem a McLarenhez

A Lotus társtulajdonosa, Gérard Lopez nem lepődne meg, ha Fernando Alonso egy nap ismét az enstone-i alakulat versenyzője lenne; a luxemburgi üzletember az Amerikai Nagydíj helyszínén elismerte, már tárgyalt a spanyollal.
Továbbra sem érkezett hivatalos bejelentés arról, hol folytatja pályafutását Fernando Alonso, azt azonban több lap is tényként közölte, hogy a szezon végén elhagyja a Ferrari Forma-1-es alakulatát. Sokak szerint az a legvalószínűbb, hogy a spanyol klasszis 2015-ben a McLaren versenyzője lesz, de az is felvetődött már, hogy kihagyja a következő versenyszezont, hiszen elsősorban a Mercedes gyári alakulatához szeretne csatlakozni, erre pedig jövőre szinte biztosan nem lesz lehetősége - olvasható a telesport.hu-n.

Német lapértesülések szerint a következő, átmeneti szezont Alonso adott esetben a Lotus pilótájaként teljesítheti, igaz, ő maga korábban már utalt arra, hogy biztosan nem fog Mercedes-motoros versenyautót vezetni a 2015-ös évben. Az Amerikai Nagydíj után azonban ismét szárnyra kaphatnak a Lotusszal kapcsolatos pletykák, az istálló társtulajdonosa ugyanis elismerte, már tárgyalt a spanyollal a közös folytatás lehetőségéről.

"Korábban már egyeztettünk arról, hogyan tudnánk együttműködni a jövőben
- nyilatkozta a luxemburgi üzletember a Canal Plus riporterének, Laurent Dupinnak. - Nem lepne meg, ha Alonsót egy nap ismét egy Enstone-ban készült Forma-1-es autó volánja mögött látnánk" - tette hozzá sejtelmesen. A spanyol egyébként mindkét világbajnoki címét ezzel az istállóval nyerte (akkor gyári Renault-ként futottak), majd a McLarentől való viharos távozása után is itt versenyzett.

Az már biztos, hogy a Lotus egyik autóját 2015-ben is Pastor Maldonado fogja vezetni, a csapat vezetői pedig több alkalommal kijelentették, hogy Romain Grosjeant is szívesen megtartanák, a francia azonban továbbra sem hosszabbította meg szerződését. "A szezon vége előtt be szeretnénk jelenteni azt, kik lesznek a csapat versenyzői 2015-ben" - mondja Lopez a pilótapárossal kapcsolatban. "A legjobb döntést akarjuk meghozni, és hosszú távra szeretnénk tervezni!"

Grosjeant az elmúlt hetekben, hónapokban a McLarennel is szóba hozták, az istálló jelenlegi versenyigazgatója, Éric Boullier ugyanis hosszú évekig menedzselte a franciát, miközben a Lotus Forma-1-es alakulatát is ő vezette. A szakembert természetesen Austinban is megkérdezték, csapata hány versenyzővel tárgyal a 2015-ös esztendőről. "Százakkal" - válaszolta nevetve, majd komolyra fordította a szót. "Őszintén, néggyel-öttel" - mondta.

Videók