Alonso nem Mercedes-motoros autót fog vezetni 2015-ben

Fernando Alonso az NBC-nek tett nyilatkozatában kizárta annak lehetőségét, hogy 2015-ben egy Mercedes-motor által hajtott autóval versenyezzen.
Az Orosz Nagydíj leintését követően a kétszeres világbajnokot a Sky Sports televízió is elsősorban jövőjéről faggatta, mintsem hatodik helyezésének megszületéséről. Fernando Alonso ekkor elmondta, már kész a terve 2015-re, s csupán pár részletet kell tisztáznia annak véglegesítése és a nagy bejelentés előtt - olvasható a telesport.hu-n.

A spanyol versenyzőt az elmúlt hetekben több csapattal is összefüggésbe hozták. A legnagyobb esélyt a McLarennek adták megszerzésére, ám a hírek szerint a wokingiakkal amiatt nem tudott megállapodni, hogy míg ő egy, a csapat több évre szóló szerződést akart kötni. Ezt követően a szaksajtó arról kezdett találgatni, hogy Alonso valójában a Mercedes 2016-os ülésére pályázik (Lewis Hamilton helyére), ezért nem zárható ki, hogy kihagy egy évet, vagy egy másik istállónál (Lotus, Williams) tölti el az addig hátralévő időt.

Az amerikai NBC feltette neki a kérdést: jövőre Mercedes-motoros autóval versenyez-e. Alonso a következő választ adta: „Nem gondolnám. A lehetőségeim elég nyilvánvalóak. Ahogy Szuzukában is elmondtam, ha megtudjátok, milyen lehetőségeim vannak, azt fogjátok mondani, ez teljesen nyilvánvaló volt. Várjatok és figyeljetek!”

Miután a Mercedes jövőre négy csapatot lát el motorral, Alonso szavaiból az következik, hogy valóban a Honda-motorra váltó McLaren lehet a célállomása. Arra ugyanis csekély az esély, hogy a Caterham, a Marussia, a Sauber vagy a Toro Rosso legyen álmai csapata…

Videók