Alonso feszült a Vettellel és vele kapcsolatos pletykák miatt

Fernando Alonso egyáltalán nem örül az ő és Sebastian Vettel esetleges csapatcseréjéről szóló fals pletykák terjedésének. A spanyol szerint mindez csak árt a Ferrari csapatszellemének.


Komoly változások történtek az elmúlt hetekben, hónapokban a Ferrarinál. Az elnök Luca di Montezemolo bejelentette távozását, helyét pedig a Fiat ügyvezető igazgatója veszi át. Az olasz sajtó mindeközben tovább találgatott Fernando Alonso jövőjéről, s a napokban egy olyan (azonnal cáfolt) pletyka is napvilágot látott, mely szerint a spanyol már 2015-re helyet cserélhet a Red Bullból kiábrándult Sebastian Vettellel.

Alonso Szingapúrban elárulta, az efféle találgatások egyáltalán nem könnyítik meg a Scuderia helyzetét. "Nem tudok mit hozzátenni ehhez. Már tizenhárom hónapja folyton a jövőmről nyilatkozom – tavaly augusztus óta talán –, és nem szolgálhatok semmi újdonsággal. Viszont időnként szomorú, hogy ilyen hírek érkeznek Olaszországból, és olyan nagy feneket kerítenek ezeknek a pletykáknak, amivel egyáltalán nem segítik a Ferrarit” – idézte Alonsót az ESPN.

"Mi ezért vagyunk mindnyájan a csapatnál, és a Ferrari sokkal nagyobb név minden egyénnél a Forma–1-ben. Nagyon nagyra tartom a Ferrarit, igyekszem jó hangulatot teremteni a csapaton belől, elmegyünk együtt vacsorázni, kosárlabdázunk, pókerezünk és hasonlók, hogy egységes csapat legyünk. Ezt el is várjuk magunktól. Amikor viszont Olaszországból efféle hírek érkeznek, nem világos, mi ezzel a szándékuk. De ha egyszer kiderül, mi az, majd elmesélem.”

Videók