Aggódik a Red Bull Monacóban, a riválisok készen állnak a lecsapásra

A Red Bull győzelmi sorozata véget érhet vasárnap.


Helmut Marko elismeri, hogy a Red Bullnak nem lesz minden a saját kezében a Monacói Nagydíjon, mivel a pálya jellegéből adódóan az RB19-es versenyautójuk előnyei semmissé válnak a riválisokkal szemben.

A Red Bull Monte-Carlóba utazik, hogy megszerezze idei hatodik győzelmét és ötödik 1-2-es eredményét. Az egyetlen terület, amit nem uraltak, az a kvalifikáció. Monacóban pedig mindenki tudja, hogy a kvalifikáció rendkívül fontos, tekintve, hogy milyen nehéz előzni.

Marko ezért aggódik, hogy a Red Bull győzelmi sorozata véget érhet vasárnap.

„Monacóban nem játszhatjuk ki a versenyzői erősségeinket. Aki elöl vezet, az határozza meg a tempót. A gumikopás nem lesz döntő, és nincsenek olyan egyenesek, ahol a sebességelőnyünk érvényesülne” - mondta Marko a Motorsport-Magazine.com-nak adott interjújában.

Az osztrák a továbbiakban megnevezte a Red Bull két legnagyobb riválisát a győzelemért, a Ferrarit és Fernando Alonsót.

„Amit eddig láttunk, a Ferrari néha gyorsabb, mint a Red Bull a lassú kanyarokban. De a legnagyobb előnye a gyors gumimelegítés, és szerintem ez döntő lehet a kvalifikációs körön. Izgalmas lesz. Meglátjuk. Alonso mindig jó. A végsebesség hiányából adódó hátrány nem számít Monte-Carlóban. És ha jó hétvégéje lesz, ahol a kvalifikáción az élre kerül, akkor mindenképpen esélyes."

Max Verstappen 14 ponttal vezet csapattársa Sergio Pérez előtt. Mivel mindkét pilóta a világbajnoki címre pályázik, és úgy tűnik, hogy csak a Red Bull küzd, Marko megismételte, hogy szabadon versenyezhetnek.

„Amíg megvan a szükséges előnyünk, addig ők is szabadon vezethetnek. Örülünk, hogy két erős versenyzőnk van a csapatban. A csapatnak prioritása van. Ez teljesen egyértelmű, ezt mindkét versenyző tudja. De nem látom veszélyben a világbajnokságot.”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók