A Williamstől vinné Rosberg utódját a Mercedes

Ajánlatot tett a Mercedes a Williamsnek Valtteri Bottas kivásárlására – értesült a BBC. A brit portál úgy tudja, Toto Wolfféknak a finn az első számú kiszemeltjük.


 

 

 
 
A bajnokcsapat sportigazgatója a múlt héten ugyan kijelentette, nem szívesen venné el a Williamstől annak 2017-re már szerződéssel rendelkező, tapasztalt versenyzőjét, a BBC a csapathoz közeli forrásokra hivatkozva arról számolt be, Toto Wolff nagyon is szeretné leszerződtetni Valtteri Bottast a visszavonuló Nico Rosberg helyére – írja az m4sport.hu.
 
Az osztrák jól ismeri a finnt, mai napig érintett az őt menedzselő cégben, ráadásul kulcsszerepe volt abban is, hogy bemutatkozott a Williamsnél. Mindig is sokra tartotta őt, higgadt habitusából adódóan pedig jó választásnak tűnhet az érzelmes Lewis Hamilton mellé, segíthet megőrizni a Nico Rosberg által is jól fenntartott házon belüli nyugalmat.
 
A brit portál azt írta, Wolffék már meg is tették első ajánlatukat a Williamsnek, és 10 millió eurós árengedményt kínáltak nekik jövő évi motorjaikból. Komoly „leárazásról” van szó, a hajtóegységek árának több mint felét engednék el. Emellett felkínálták a lehetőséget, hogy Pascal Wehrleint alkalmazzák Bottas helyén.
 

Videók