"A tények nem ezt mondják" - Alonso rendet tett az emberek fejében

A spanyollal kapcsolatban sokszor emlegetik fel, hogy rosszul választotta meg következő csapatait.


 A legfiatalabb kétszeres világbajnokként robbant be a Forma-1-be, lelopta Michael Schumacher fejéről a koronát, de később egyszer sem tudott felérni a csúcsra.

A Drive to survive legutóbbi évadjában önmagát rosszfiúként jellemző Fernando Alonso, ha a harmadik világbajnoki címét sosem tudta megnyerni, alázatát és elhivatottságát 41 évesen is a legmagasabb szinten bizonyitja, és kineveti azokat, akik korán élcelődve kijelentették: az ő ideje már lejárt.

A Channel 4-nak adott nyilatkozatában arról beszélt, mennyire bánta meg a korábbi döntéseit.

„Azt mondanám, a húszéves karrierem alatt volt négy, amikor a McLaren-Honda versenyképtelensége frusztrációt váltott ki belőlem.”

„A maradék 16-ban, amit a királykategóriában töltöttem dobogókért, győzelmekért harcoltam, szerintem ez különleges.”

„Néha a kívülállók részéről sajnálatot érzek az irányomba az igazolásaim kapcsán, de a tények nem ezt mondják. Boldog vagyok, amikor rájuk cáfolhatok.”

Az Aston Martin versenyzője csattanós választ adott mindenkinek 2023-ban: két dobogóval kezdte az évet, és nehéz elképzelni, hogy a történetének ezzel vége. Ha Fortuna rákacsint, azonnal le fog csapni a futamgyőzelemre: a kérdés már csak az, pontosan melyik hétvégén csendül fel a tiszteletére a spanyol himnusz.

Borítókép: Tith Zsombor / Sport365

Videók