A pilóták is a zárt kapus futamok mellett vannak

A Forma 1-es versenyzők megértik, hogy ez a mielőbbi folytatás feltétele.


A Forma-1-es pilóták szervezete (GPDA) támogatja a zárt kapus futamok megrendezését.

Alexander Wurz, a GPDA vezetője szombaton közölte, a versenyzők természetesen szívesebben köröznének zsúfolt lelátók előtt, de megértik, hogy ez a koronavírus-járvány miatt egy ideig nem lesz lehetséges.

"Ebben a sportágban senki sem rajong az üres tribünökért. Ezzel együtt akárkivel beszéltem, egyik pilóta sem mondta azt, hogy nem venne részt szurkolók nélküli nagydíjakon és azokat elhibázott döntésnek tartja" - fejtette ki az osztrák sportvezető, aki korábban a Benetton és a McLaren csapatnál versenyzett.

Wurz elmondta, csak így van lehetőség arra, hogy hamarabb elkezdődhessen az idény, és a versenyzők elfogadják a helyzetet.

A Forma-1-ben a járvány miatt az idei szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt elhalasztották, míg a monacóit és a franciát törölték. Az első futam így július 5-én az Osztrák Nagydíj lehet, ami után következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj. A tervek szerint mindenhol zárt kapus versenyekre készülnek, illetve több helyszínen két futamra is sor kerülhet.

Borítókép: Resul Rehimov/Anadolu Agency/Getty Images

Videók