A négyszeres világbajnok szívesen visszatérne egykori csapatához

Vettel igent mondana a Red Bullnak.


Sebastian Vettel igent mondana a Red Bullnak, ha a következő Forma-1-es idényre felkínálna neki egy pilótahelyet.

A négyszeres világbajnok német pilóta szerződését a Ferrari a következő évre nem hosszabbítja meg, a spanyol Carlos Sainz Jr. érkezik a helyére a McLarentől, így egyelőre bizonytalan a jövője, még az is lehet, hogy visszavonul.

A Red Bull, amelynek versenyzőjeként Vettel a vb-címeit nyerte 2010 és 2013 között, a holland Max Verstappen mellett továbbra is a brit születésű thaiföldi Alexander Albonnal számol, bár ezt még nem erősítette meg.

"Ez egy győztes autó. Én pedig azért vagyok itt, hogy versenyezzek, hogy nyerjek, szóval a válaszom valószínűleg igen lenne" - mondta a hétvégi Stájer Nagydíj előtt sajtótájékoztatón Vettel arra a kérdésre, hogyan válaszolna korábbi munkaadója esetleges ajánlatára.

Sport365.hu - Vettel kőkeményen beleállt a Ferrariba

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel azt mondta, meglepte és feldühítette, hogy a Ferrari közölte: az idény végén nem hosszabbítja meg a szerződését. Amikor májusban bejelentették, hogy a felek útjai 2020 végén elválnak, még közös megegyezést kommunikáltak, a német pilóta mostani szavai azonban ennek ellentmondanak. Ahogy fogalmazott, Mattia Binotto csapatfőnök ezzel kapcsolatos hívása meglepetésként érte.


A 33 éves német lehetőségei csökkentek azzal, hogy a héten a Renault bejelentette a kétszeres világbajnok, 38 esztendős spanyol Fernando Alonso visszatérését. Vettel elismerte, hogy nem hivatalosan tárgyalt erről az üresedésről.

Verstappen, akinek a helye biztos a Red Bullnál, úgy nyilatkozott, nem lát okot arra, hogy csapata változtasson a felálláson. A holland elárulta, csak udvarias akart lenni, amikor egy tévéshow-ban azt mondta, üdvözölné maga mellett a németet.

"De azt hiszem, jelenleg a csapat mindkettőnkkel elégedett. És én is tényleg boldog vagyok, hogy Alex a csapattársam, nagyon rendes srác" - mondta, majd úgy fogalmazott, szerinte az istálló vezetésének is hasonló a helyzetértékelése.

Borítókép: Bryn Lennon/Getty Images

Videók