A Mercedesnek Adrian Neweyra fájt a foga, mégis ki lett kosarazva

Rafinált módszerekkel próbálják gyengíteni az osztrákokat, a Ferrari is ott lábatlankodott az egyik emberük körül.


Ha csak Sergio Perez nem tudja felvenni a kesztyűt Max Verstappennel, az idei évben sem rágjuk majd le a körmünket izgalmunkban a világbajnoki cím kapcsán a Forma-1-ben. A Mercedes és a Ferrrari versenytempója mintha köddé vált volna a címvédőhöz képest, Fernando Alonso 2023-ban mutatott klasszisa önmagában kevés egy igazán versenyképes gép nélkül.

Nem meglepő hát, hogy a riválisok ott próbálják gyengíteni a Red Bullt, ahol tudják. Helmut Marko, a csapat tanácsadója például arról mesélt az f1-insider-nek, hogy a Mercedes rafináltan megpróbálta átcsábítani Adrian Newey tervezőzsenit magához. Állítása szerint egyenesen Toto Wolff egyik személyes tanácsadója, a Red Bull korábbi munkatársa telefonált rá ex kollegájára.

„Mr Wolff talán nem teljesen biztos a saját embereiben azzal kapcsolatban, hogy megoldják a kocsijuk problémáit.”

 

 

Nem csak az ezüstnyilak, az olaszok is ügyeskedtek volna, ők az éllovas technikai igazgatójával, Pierre Wacheal akartak erősíteni. Az ügy pikantériája, hogy a Ferraritól távozó Laurent Mekies a Red Bull tulajdonában álló Alpha Tauri főnöki székébe ül majd be jövőre, így a maranellóiak egy cserében reménykedtek.

„Egy túszcsere, amiben Laurent Mekiest kapjuk meg? Nos… nekünk nincsenek túszaink” – mondta viccelődve Christian Horner.

„A Ferrarival kapcsolatban emlegetett személyek a múlt héten odajöttek hozzám és a beszélgetésünk során elmondták, hogy ezeknek a pletykáknak nincs valóságalapjuk. Nincsenek ilyen irányú terveink, nem akarjuk a legjobb embereinket Maranellóban látni.”

 

 

Helmut Marko szövetségese szavait megerősítve kijelentette: ők nem egy arab bazár.

„Mindannyian szeretnénk, ha a Ferrari versenyképes lenne. De ez nem így működik. Nem egy arab bazár vagyunk. Különben is, ettől függetlenül sem akar távozni tőlünk Pierre Wache.”

 

 

A száguldó cirkusz Imolában folytatódik jövő héten, a riválisoknak pedig új ötleteket kell kiagyalniuk arra, hogy nyakon csípjék a sokak szerint így is csak takaréklángon teljesítő energiaitalosokat.

Borítókép: Getty Images /  Lars Baron
 

Videók