A Mercedes tárgyalásokat kezdeményezett a Ferrari versenyzőjével – sajtóhír

Tényleg létrejöhet a pilótacsere a két istálló közt?


 Mivel Lewis Hamilton 2025-ben a Ferrarihoz igazol, Charles Leclerc pedig már meghosszabbította szerződését az olasz Scuderiánál, Carlos Sainznak új munkaadó után kell néznie.

Amióta kiderült, hogy Hamilton a Ferrarihoz megy, Sainzot összefüggésbe hozták a Mercedeshez való költözéssel. Sőt, állítólag már egy találkozó is volt Sainz csapata és a Mercedes között.

A múlt hétvégén Sainz vakbélgyulladás miatt hiányzott a harmadik szabadedzésről, a Szaúd-Arábiai Nagydíj kvalifikációjáról és magáról a futamról is. Ennek ellenére a Corriere dello Sport beszámolója szerint a verseny előtt a spanyol pilóta csapata és Toto Wolff küldöttei találkoztak.

George Russell jövőre a Mercedesnél fog versenyezni, de mellette még mindig van egy szabad hely. A spekulációk jelenleg Max Verstappen esetleges átigazolásáról szólnak. A Red Bull Racingen belüli helyzet nagyon kétséges, így hirtelen hihetőnek tűnik, hogy Verstappen a Mercedesnél versenyezhet.

Sainzot rendszeresen kapcsolatba hozzák az Audihoz való átigazolással is, de ők 2026-ig nem versenyeznek az F1-ben, így egy ez egy év kimaradáshoz vezethetne.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók