"A Mercedes taktikája, hogy szavakkal feszültséget teremtsen"

Ez is egy felfogás.


A Mercedes tudja, mit kell mondani, és hogyan lehet utána a pályán is jól teljesíteni. A hibrid korszak kezdete óta nagyon jól kezelték önmagukat mind a versenyeken, mind azon kívül. Ennek köszönhetően ilyen sikeresek.

Ebben az évben az autók nagyon hasonlóak lesznek a 2020-as autókhoz. Természetesen az aerodinamika tekintetében lesz néhány változás. És lehet, hogy van egy kiskapu, amellyel be lehet lopni egy olyan megoldást, amely megállítja a csillagmárka hegemóniáját.

„Az autónk hátulján történt változás, amelyből alapvetően egy darabot ki kellett vágni, technikai szempontból ez döntő lehet. Kényszerítettek, hogy gondoljuk át ezt a koncepciót. Tehát nem zárhatjuk ki, hogy a Red Bull vagy az Aston Martin megtalálja a jobb megoldást” – mondta Toto Wolff.


Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Ez egy lehetőség nyomást gyakorolni a két nagy csapatra. Mindkét oldalon minőségi pilóták vannak (Verstappen, Pérez és Vettel) és versenyképes autók. Egyértelmű, hogy a Mercedes az első számú jelölt a bajnoki címre.

„A Sergio Pérez Max Verstappen páros nagyon erős. A Red Bullnak már tavaly év végén a leggyorsabb volt az autója, így 2021-re ilyen kaliberű pilótákkal a favoritok közé tartoznak.” – tette hozzá az osztrák vezető. Majd jött i a válasz a Red Bull részéről.

„Jelenleg nincs verseny, ezért olyan taktikát alkalmaznak, hogy szavakkal próbálnak feszültséget kelteni. Reméljük, hogy versenyképesek leszünk, de a Mercedes az egyértelmű favorit. Megkerülhetetlen tény, hogy a hibrid korszakban csak ők nyertek eddig 2014 óta” – mondta Helmut Marko.

Sport365.hu - A Mercedes fél Péreztől

Megtörték szokásukat, és nem egy junior pilótát ültettek az autóba Alex Albon helyére. Ilyenre azóta nem volt példa, hogy 2007-ben Mark Webbert igazolták le David Coulthard mellé. A Max Verstappen-Checo duóval azt remélik, hogy megszorongathatják a Mercedest. Ha egy kicist is szenvedni fognak az „Ezüst Nyilak", akkor indulhat a stratégiai harc, és ezzel a két pilótával a Red Bull már előnyben lehet.

Forrás: Marca.com
Borítókép: Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images

Videók