„A Mercedes nem állna Lewis Hamilton útjába, ha a Ferrari ajánlatot tenne”

Vajon erre sor kerül?


Peter Windsor Forma-1-es szakértő meg van győződve arról, hogy a Mercedes nem állna Lewis Hamilton útjába, ha a hétszeres világbajnok "megaajánlatot" kapna a Ferraritól.

Miután 2022-ben elszenvedte illusztris pályafutása első győzelem nélküli szezonját, a Mercedes nem túl jó rajtja az új idényben kétségessé tette Hamilton jövőjét, akinek jelenlegi szerződése az év végén lejár. A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc állítólag esélyes, hogy végül Hamilton helyére kerüljön a Mercedesnél, és a csapatfőnök, Toto Wolff az Azerbajdzsáni Nagydíj hétvégéjén elismerte, hogy a monacói versenyzőnek a Mercedes "hosszú távú" radarján kell szerepelnie.

A tavalyi szezon vége óta tartó pletykák szerint Leclerc már előszerződést kötött a Mercedesszel, a 25 éves versenyző azonban Bakuban nem nyilatkozott, amikor arról kérdezték, folytatott-e már tárgyalásokat a nyolcszoros konstruktőri bajnokkal.

„Nem, még nem" - válaszolta.

38 évesen a visszavonulás tűnik Hamilton legvalószínűbb opciójának abban az esetben, ha elhagyja a Mercedest - de mivel korábbi McLaren-csapattársa, Fernando Alonso 42. születésnapja közeledtével az Aston Martinnál virágzik, nem zárható ki, hogy egy rivális csapathoz kerüljön, hogy folytassa a rekordot jelentő nyolcadik korona megszerzését.

Miután a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner márciusban elutasította a brit pilóta átigazolásának gondolatát, a Ferrari lenne vitathatatlanul a legvonzóbb opció Hamilton számára - és egy szenzációs csereüzlet lehetőségét is felvetné Leclerc bevonásával. Hamilton köztudottan jó kapcsolatot ápol a Ferrari nemrég kinevezett csapatfőnökével, Fred Vasseurrel, aki 2006-ban az ART-nál felügyelte a címvédő GP2-es kampányát, mielőtt a következő évben F1-es ülésre váltott volna.

A korábbi Williams- és Ferrari-csapatfőnök, Windsor a YouTube-csatornáján mesélve úgy véli, Hamilton és a Mercedes közös megegyezéssel szakíthatnak, ha a Scuderia hívná őket.

„Ha a Mercedes nem lesz jobb autó, és mondjuk Lewis és Russell sem nyer idén futamot, akkor odaállhat Toto elé, hogy „én már mindent megadtam neked, két éve rossz autóval harcolok. Kaptam egy mega ajánlatot a Ferraritól, és el akarom fogadni. Belenézel a szemembe, kezet rázol velem, és befejezzük?” Szerintem Toto ezt tenné. Nem hiszem, hogy az útját állná, ha mégis, akkor Lewis inkább befejezné a karrierjét. De szerintem idén egy-két futamot nyerni fog, ha nem többet. A jelenleg érvényben lévő szerződések alapvetően azt szabályozzák, hogy mennyi pénzt keres. Nem tudom elképzelni, hogy Toto tényleg le tudná kötni Hamiltont. George-ot és Mick Schumachert tudja irányítani, de Lewist nem tudja ilyen mértékben.”

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

Videók