A Mercedes fél Péreztől

Bizony erős ez a Red Bull páros, de vajon ez mire lesz elég?


Miután a Red Bull szerződtette Sergio Pérezt, egyértelmű volt, hogy a lehető legerősebb felállással szeretnének a Mercedes ellen küzdeni.

Megtörték szokásukat, és nem egy junior pilótát ültettek az autóba Alex Albon helyére. Ilyenre azóta nem volt példa, hogy 2007-ben Mark Webbert igazolták le David Coulthard mellé. A Max Verstappen-Checo duóval azt remélik, hogy megszorongathatják a Mercedest. Ha egy kicist is szenvedni fognak az „Ezüst Nyilak”, akkor indulhat a stratégiai harc, és ezzel a két pilótával a Red Bull már előnyben lehet.


Fotó: Mark Thompson/Getty Images

Tény, hogy a Mercedes fél, hogy mikor fog megtörni az uralmuk. Toto Wolff versenyzői hét egymást követő konstruktőri és versenyzői címet nyertek (hat Lewis Hamilton és egy Nico Rosberg 2016-ban). Ők az egyértelmű favoritok, hiszen magabiztosan uralkodnak a hibrid korszakban, de egyszer minden sorozat megszakad.

„Ha megnézzük a csapatokat, amelyek ellen versenyzünk, akkor nyilvánvalóan a Red Bullra kapjuk fel a fejünket. Ők lesznek a legerősebb ellenfelünk. Verstappennel egy nagyon jó pilótájuk van, és azt hiszem Pérez erős második számú pilóta lesz. Pontokat fognak szerezni, még akkor is, ha Verstappen valami oknál fogva kiesik” – figyelmeztet mindenkit Mike Elliott, a német csapat technológiai igazgatója.


Fotó: Bryn Lennon/Getty Images

Forrás: marca.com
Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók