A Mercedes bejelentette Hamilton helyettesét Abu-Dhabira

A lehetőséghez jutó fiatal pilóta jelenleg a második helyen áll az F2 bajnokságában.


A Mercedes bejelentette, hogy Lewis Hamilton helyett Frederik Vesti vesz részt a szezonzáró Abu-Dhabi Nagydíj első szabadedzésén.

Erre azt követően kerül sor, hogy a 21 éves versenyző a mexikói nagydíjon George Russell helyett vett részt az első edzésen, így most a másik autóba ülhet be az újonc, hogy teljesítse a csapatok felé meghatározott újoncok számára fenntartott gyakorlási lehetőség biztosítását, amire az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) szólította fel a csapatokat.

Vesti a hetvége után is a Mercedes csapatával marad, hogy részt vegyen az Abu-Dhabiban esedékea szezonzáró teszten.

"Az első szabadedzésen vezetni Abu Dhabiban egy újabb lépés a karrieremben. Nagy pillanat volt, hogy Mexikóban az első hivatalos edzésen szereztem egy kis tapasztalatot" - mondta Vesti.

"Nagyon sokat tanultam, és nagyszerű volt, hogy támogathattam vele a csapatot, és együtt dolgozhattam Lewisszal és George-dzsal. Alig várom, hogy Abu Dhabiban erre a tapasztalatra építhessek."

"Ez egy olyan pálya, amelyet jól ismerek, és ez kétségtelenül megkönnyíti majd, hogy az egyórás edzésen végig gyorsulni tudjak. Rendkívül izgatottan várom, hogy újra a W14-es volánja mögé ülhessek az első edzésen, majd utána a versenyt követő teszten is. Szeretnék még egyszer köszönetet mondani a csapatnak, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget."

Az első szabadedzés mellett Vesti részt vesz a Formula-2-es bajnokság szezonzáróján is, ahol jelenleg a tabella második helyén áll 25 pont hátránnyal a listavezető és a Sauber Academy versenyzője, Theo Pourchaire mögött.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók