A McLaren szerint Norris egy jobb rajttal sem nyerhetett volna

A csapatfőnök Andrea Stella szerint, Max Verstappen túl gyors volt számukra a Sao Paulo-i sprintfutamon.


Miután megszerezte az első rajtkockát a szombati sprintkvalifikáción, Lando Norris a rosszul elkapott rajtot követően már az első kanyart követően Max Verstappen mögé került a sprintfutamon.

Verstappen ezután kényelmesen beosztotta a tempóját a 24 körös verseny alatt, amelyet a Pirelli gumik nagy kopása befolyásolt. Norris kezdetben látótávolságon belül maradt, hogy végül a holland a sprint végére több mint négy másodperces előnnyel érjen célba.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella úgy érzi, hogy még ha az élen is maradnak a rajtot követően, akkor sem tudtak volna mit kezdeni Verstappen tempójával.

A Red Bull pilótája a sprint elején úgy tűnt, hogy csak beosztja a tempóját, amikor Norris két másodpercen belül tudott maradni hozzá képest, ami így hamis reményt adhatott a McLarennek, hogy képesek lehetnek felvenni a harcot a Red Bullal, egészen addig amíg Verstappen „zöldjelzést” nem kapott a mérnökétől, hogy növelje a tempóját.

A vasárnapi futamon a McLarennek nehezebb dolga lesz, ha megakarnak küzdeni Verstappennel, ugyanis Norris csupán a 6-ik rajtkockából vág neki a futamnak, míg Verstappen az élről kezdheti meg a 71 körös Sao Paulo-i Nagydíjat.

Borítókép: Rudy Carezzevoli/Getty Images

Videók