A Hungaroring zárt kapuk mögött kívánja megtartani a Magyar Nagydíjat

Oláh Gyárfás: az MNASZ készen áll a Magyar Nagydíj sportszakmai támogatására.


Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a szervezet készen áll arra, hogy sportszakmai szempontból a lehető leginkább segítse a július 19-én sorra kerülő Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezését akkor is, ha az esemény zárt kapus lesz, és akkor is, ha nem.

A sportvezető az M1 aktuális csatornának szerdán azt nyilatkozta, arról, hogy végül jelen lehet-e közönség a Hungaroringen, a mogyoródi pályát üzemeltető cég, valamint a magyar kormány hozza majd meg a végleges döntést.

"Természetesen nem szerencsés, hogy a hazai F1 hétvége egybe esik a Salgó-ralival, de egyelőre annyit tudunk, hogy a Hungaroring zárt kapuk mögött kívánja megtartani a Magyar Nagydíjat, ebben az esetben pedig a két esemény el fog férni egymás mellett" - fogalmazott Oláh Gyárfás, aki az MNASZ kedden nyilvánosságra hozott, a koronavírus-járvány miatt módosított idei versenynaptáráról azt mondta, az előzményekhez képest "színes" programot sikerült összeállítaniuk.

"Az egyik legfontosabb szempontunk a rali ob versenyeit illetően az volt, hogy kiszolgáljuk a nézőket, és jó helyszíneket biztosítsunk a csapatoknak és a versenyzőknek, ugyanakkor természetesen a legutóbbi engedmény, amelynek értelmében már nézők is jelen lehetnek a futamokon, nagy könnyebbséget jelentett" - nyilatkozta az MNASZ elnöke. Oláh Gyárfás hangsúlyozta, az elmúlt öt évben nagy feladat volt bizonyítani, hogy Magyarország képes rali Európa-bajnoki versenyt rendezni, és abban bízik, hogy a Nyíregyházán és környékén sorra kerülő viadal - akárcsak tavaly - az idén is sikeresen megrendezhető lesz.

A magyar ralis mezőny jelenlegi helyzetéről a sportvezető azt mondta, a világjárvány miatt valószínűleg lesznek olyan versenyzők, akik nem biztos, hogy tudják teljesíteni az egész szezont, de az biztos, hogy szinte a teljes mezőny el fog rajtolni a Salgó-ralival kezdődő országos bajnoki sorozatban.

"A sportágnak, valamint a szövetségnek is nehéz az idei év, de igyekszünk mindent megtenni azért, hogy könnyítsük a versenyzők és a csapatok helyzetét" - jelentette ki Oláh Gyárfás, és kiemelte, akkor lenne elégedett jövő januárban, ha úgy tekinthetne vissza erre az évre, hogy bár nehezen indult, de végül biztonságos körülmények között, sikeresen zárult.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Videók