"A Forma-1 a változás közepén van, Hamilton a sportág első szűmú alakja"

Nico Rosberg szerint pozitív változások zajlanak a Forma-1-ben.


A Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg úgy látja, pozitív változások zajlanak az autósport elitkategóriájában.

"A Forma-1 éppen egy változás közepén van, és az, hogy Lewis Hamilton a sportág első számú alakja, még látványosabbá teszi ezt a folyamatot" - mondta a Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung című lapnak Rosberg.

Sport365.hu - Hamilton marad

Minden jel arra utal, hogy eddig a pontig kellett várni Lewis Hamilton hosszabbításának bejelentésére. A Mercedes istállója nemrég egy rejtélyes üzenetet tett közzé Twitterén, amiből arra lehet következtetni, meghosszabbítják szerződésüket a hétszeres világbajnokkal. A bejegyzésben egy Hamiltontól származó idézet van, ami arról szól, hogy a brit a csapattal tervezi jövőjét: „Itt tervezem a jövő évet.

"Ő kampányol a klímaváltozás ellen is, egy kicsit az én nyomdokaimba lépve a fenntarthatóságért küzd" - tette hozzá a 35 éves sportember. Rosberg szerint az lenne a cél, hogy "az életünkben minden értékalapú legyen, a sport, a gazdaság, minden". Ahogy fogalmazott, befektetőként ő is ezen értékrend szerint dolgozik.

Az ugyancsak F1-es világbajnok Keke Rosberg fia, Nico Rosberg négy évvel ezelőtt éppen mercedeses csapattársa, Hamilton előtt nyerte meg a Forma-1-et, majd visszavonult. Hamilton idén szerezte meg hetedik világbajnoki címét.

Borítókép: Clive Mason/Getty Images

Videók