A Ferrarinak többet kell tennie egy csapatfőnökváltásnál

Karun Chandhok szerint ez nem old meg minden problémát.


Karun Chandhok szerint a Ferrarinál "szélesebb körű átszervezésre" van szükség, nem pedig arra, hogy egyszerűen csak lecseréljék Mattia Binottót a csapatfőnöki poszton.

A Binotto jövőjével kapcsolatos pletykák újra felbukkantak Olaszországban, annak ellenére, hogy a csapat nemrégiben közleményt adott ki, amelyben azt állították, hogy a csapatfőnöki pozícióval kapcsolatos találgatások "teljesen alaptalanok". Binotto azonban amikor megkérdezték a helyzetéről, azt mondta, nem rajta múlik, hogy marad-e a Scuderiánál. Binotto megvédte a csapat idei szezonbeli teljesítményét, de elismerte, hogy még javulásra van szükség ahhoz, hogy jövőre mindkét bajnoki címért versenybe szállhassanak.

Az ex-Formula-1-es pilóta Chandhok, aki jelenleg a Sky Sports szakértője, úgy véli, hogy a maranellói változásoknak nem csak a csapat élén kell megtörténniük.

„Kár lenne, ha Mattia Binotto távozna. Megpróbált egy félelem és hibáztatás nélküli kultúrát teremteni, ennek részeként nem hajtotta végre azokat a változtatásokat, amiket kellett volna. Csak a csapatfőnök leváltása nem megoldás, szélesebb körű átszervezésre van szükségük. Kiváncsi vagyok, hogy Mattia végül egy technikai vezetői szerepkört kapna-e, hiszen ne felejtsük el, hogy idén egy nagyon gyors autót terveztek.”

Függetlenül attól, hogy Binotto marad-e a csapatfőnöki szerepkörben vagy sem, ő és a Ferrari mindkét pilótája elismerte, hogy a pályán kívül változásokra van szükség ahhoz, hogy jövőre megtörténjen az extra fejlődés.

Borítókép: Hasan Bratic/picture alliance via Getty Images

Videók