A Ferrari-főnök tisztázta a Vettelről tett kijelentését

Egyesek számára úgy jött le, nincs meg a harmónia Sebastian Vettel és Maurizio Arrivabene között, mások célzott, de bújtatott üzenetet véltek fölfedezni benne – a Ferrari csapatfőnöke most tisztázta kérdéseket felvető szuzukai kijelentését.


Maurizio Arrivabene Japánban egy interjú során kijelentette: előbb Sebastian Vettelnek is bizonyítania kell, hogy érdemes a Ferrari ülésére, addig föl sem merülhet a szerződéshosszabbítás kérdése – majd hozzátette, a négyszeres bajnoknak a vezetésre kell összpontosítania, nem szükséges a csapat belügyeivel foglalkoznia.

Szavai nem maradtak visszhang nélkül, a Sky Sports riportere, Martin Brundle pedig meg is állapította: ez egy megrendezett interjú volt, melynek egyértelmű üzenete volt: Sergio Marchionne jobban örülne, ha Vettel megmaradna egyszerű versenyzőnek Maranellóban…

A német RTL megkérdezte Arrivabenét arról, hogyan is értelmezendők korábbi szavai – szerinte az egész interjút fölfújták. „Kiemelném, hogy itt egy négyszeres világbajnokról beszélünk, Sebastian Vettelről, nem pedig egy kezdőről” – figyelmeztetett az olasz. „Ebben a sportágban – főleg Olaszországban – ha jól megy, akkor sztár vagy, ha nem megy olyan jól, akkor egy idióta. Akár a szerencsén múlt, akár nem. Sebastian kapcsán én nagyon egyszerűen fogalmaztam, de egyesek talán rosszul értelmezték azt. Valójában nagyon egyszerű dolgot mondtam: túl korai még a szerződésről beszélni.”

„Sebastian nálunk van, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy itt van. Nagyon intenzíven dolgozik együtt a csapattal, annyira lelkes, hogy szinte az egész napot végigdolgozná. Mindössze annyit mondtam neki, hogy koncentráljon a munkájára. Jelen pillanatban a szerződéséről beszélni egyszerűen nevetséges. Sebastian a Ferrari versenyzője!” – nyilatkozta a csapatfőnök, hangsúlyozva, hogy elégedett a német munkájával.

Videók