A Ferrari eredménye egy nagy nulla

Nemzetközi sajtóvisszhang: stratégiai csata, bukás a Ferrarinak.


A nemzetközi sajtó elsősorban a győztes Max Verstappen (Red Bull), valamint a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) között lezajlott stratégiai csatáról, valamint a Ferrari-motoros versenyautók sikertelenségéről írt a vasárnapi Forma-1-es Francia Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

The Guardian:
"Nagy csata volt, amelynek során a két versenyző képességei és tudása ugyanolyan dicső fényben ragyogott, mint a mögöttük álló csapat tagjai a boxban. Ezúttal a Red Bull mérnökei voltak jobbak, és több szempontból is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak."
Daily Mail:
"Verstappen az utolsó előtti körben megelőzte Hamiltont és 12 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben. Hamilton azonban győzhetett volna, ha a Red Bull két boxkiállásos stratégiája nem jön be Verstappennél."
The Sun:
"A Mercedes és a Red Bull különböző módon gondolkodott a boxkiállásokra vonatkozó stratégiát illetően, de a brit címvédőt végül az elhasznált gumiabroncsok cserbenhagyták, holland riválisa pedig ragyogóan előzte meg."


Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images

Spanyolország:
Mundo Deportivo:
"Max Verstappen megállíthatatlan. A Francia Nagydíjon Lewis Hamilton ellen vívott csatája, és idénybeli harmadik futamgyőzelme után néhány perccel már a következő, osztrák versenyhétvégéről beszélt."

Ausztria:
Kronen Zeitung:
"Lelassulva! A Francia Nagydíj a Ferrari számára bukás volt. Le Castellet-ben három csapat hat autója, amely Ferrari-motort használ, az idei esztendő legrosszabb eredményét érte el, és pontot sem szerzett. Egy nap, amit el kell felejteni..."

Svájc:
Blick:
"Nulla pont mind a hat Ferrari-motoros versenyautónak."

Sport365.hu - Verstappen egy körig vezetett, de az győzelmet ért számára

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Francia Nagydíjat, ezzel növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben a címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltonnal szemben. A 23 éves Verstappennek ez az idei harmadik és pályafutása 13. futamgyőzelme, az összetettben pedig 12 pontra nőtt az előnye.

Borítókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Videók