A Ferrari első embere reagált a távozásáról szóló híresztelésekre

Nagy bejelentés helyett Luca di Montezemolo cáfolta a távozásáról szóló pletykákat. A Ferrari elnöke kiemelte, három évig még szerződése van a márkával.
Nagy várakozás előzte meg a monzai szombatot, miután a Ferrari első embere ma látogatott ki először az Olasz Nagydíj helyszínére. Az elmúlt napokban elterjedt a pletyka: a FIAT elnöksége elégedetlen Luca di Montezemolo munkájával, ezért a jövő heti gyűlésükön útilaput kötnek a csapatot 1991 óta irányító olasz talpára - olvasható a telesport.hu-n.

„Nincs mit mondanom. Én nem vagyok részvényes! A döntést Luca Montezemolo maga hozza meg”
– adott diplomatikus választ a találgatásokkal kapcsolatos kérdésre még délelőtt a Ferrari alapítójának fia, Piero Ferrari.

Pár órával később, a harmadik szabadedzés alatt aztán Luca di Montezemolo is „bevonult” a monzai paddockba, ahol köszöntötte a célegyenes lelátóin ülő tifosit, majd a garázsban ölelgette Fernando Alonsót. Az elnök aztán fél órával az időmérő edzés kezdete előtt csapata motorohome-ja elé trombitálta össze a sajtó képviselőit, akik nagy hírre számítva szép számmal tolongtak az ideiglenes létesítmény előtt. Montezemolo nagy bejelentése azonban végül az lett, hogy nincs mit bejelentenie… „Még hároméves szerződésem van a Ferrarival. Nem is értem a pletykákat – fogalmazott. - Egy rakás pletykát hallottam a személyemről. Olaszországban nyaranként ez gyakran megtörténik. Ezúttal talán kicsit már sok ebből. Én dolgozok, nem nyaralni jöttem ide.”

„A részvényeseknek és mindenekelőtt a Ferrari embereinek már márciusban megmondtam, hogy további három évig itt leszek. Számomra a Ferrari emberei a legfontosabbak. Fontos hónapok állnak előttünk. Hamarosan egy fantasztikus új autót mutatunk be Párizsban a motorshow-n, október elején. Los Angelesben hatszáz Ferrarival indulunk el USA-szerte, hogy megünnepeljük a Ferrari 60. évét Amerikában. Különleges autóval és ünnepléssel készülünk. Emellett pedig Marco Mattiaccival is dolgozunk a csapat szervezetének fejlesztésén”
– idézte az olaszt az Autosport.

Montezemolo végül kijelentette: „Amennyiben lenne új hír rólam, én leszek az első, aki közli veletek” – biztosította az újságírókat.

Videók