A Ferrari egyelőre kiáll a gyengélkedő Massa mellett

Stefano Domenical elismerte, az új autó nehezebben vezethető, ezért fontos, hogy megfejtség, hogy adhatnának önbizalmat Massának az F2012-es volánja mögött.


Mihamarabb szeretne megoldást találni Felipe Massa problémáira a Ferrari Formula-1-es alakulata, miután a brazil versenyző a hétvégi Malajziai Nagydíjon is kritikán aluli teljesítményt nyújtott. A Ferrari pilótája csupán a tizenötödik helyen ért célba a világbajnoki sorozat második versenyén, Szepangban, így pont nélkül jelenleg a ponttáblázat tizenkilencedik helyét foglalja el, miközben csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso vezeti a bajnokságot vasárnapi diadalának köszönhetően.

Miután a spanyol mögött a Sauber versenyzője, Sergio Perez futott be másodikként, az F1-es paddockban megszaporodtak azok a pletykák, melyek szerint jövőre a mexikói váltja Massát a Ferrarinál, sőt, egyesek szerint az sem kizárt, hogy a maranellói gárda már szezon közben elküldi a 30 esztendős pilótát.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali azonban kiáll Massa mellett, és elmondása szerint minden tőlük telhetőt meg kell tenniük azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül megoldást találjanak a rutinos versenyző problémáira.

„Támogatnunk kell Felipét, ez egy nagyon nehéz pillanat most. Meg kell tudnunk, miképp válhatna magabiztosabbá ebben az autóban – nyilatkozta Domenicali. - Az például kiderült, hogy az időmérő tekintetében sikerült a helyes irányba elindulni, hiszen az első versenyhétvége óta fejlődést értünk el. Ki kell derítenünk, mi okozta a gyenge versenytempót és teljesítményt a vasárnapi futamon.”

Domenicali elismerte, a radikális tervezésű F2012-es konstrukció nem a legkönnyebben vezethető versenygépek egyike a rajtrácson, ugyanakkor bőven van benne potenciál, hiszen azt Alonso is bizonyította Malajziában.

„Úgy gondolom, a problémát alapvetően az okozza, hogy ez az autó nem egy kezes bárány. Képes jól teljesíteni, de tud nagyon nehezen vezethető is lenni. A vasárnapi versenyen láthattuk, hogy bizonyos körülmények közepette nagyon jók is lehetünk megfelelő vezetési stílust alkalmazva, míg más feltételek mellett gyakorlatilag megsemmisítjük a gumikat. Számomra prioritást élvez, hogy Felipe a megfelelő támogatást kapja a csapattól, és hogy a lehető legkeményebben dolgozzunk együtt vele. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy képes a határon autózni az F2012-essel anélkül, hogy túlvezetné azt” - mondta a csapatfőnök.

Videók