A dugó miatt változtattak a Forma-1-es Miami pályán

Ismét változott a miami Forma-1-es pálya vonalvezetése.


Másodszor kellett a szervezőknek és a Forma-1 illetékeseinek változtatniuk a világbajnoki sorozatban jövőre debütáló Miami Nagydíj pályájának vonalvezetésén.

A sportág vezetőinek közleménye szerint a helyi lakosokkal, városvezetőkkel, üzletemberekkel és tudományos szakemberekkel történt több hónapos egyeztetés eredményeként döntöttek a módosítás mellett.

A floridai nagyvárosban az első elképzelések szerint belvárosi pálya épült volna, majd a helyi tiltakozás miatt a Miami Dolphins amerikaifutball-csapat arénájához készült egy terv. A mostani módosításokkal a helyszín nem változott, a pálya a Hard Rock Stadion körül vezet majd, ám egy, a lakosok által jelenleg is használt utat kivettek a nyomvonalból, mert annak igénybevétele sokak szerint komoly dugót okozott volna.

Nem csupán a vonalvezetés változik, hanem az időrend is, ugyanis a szervezők ígéretet tettek arra, hogy a versenyhétvége pénteki napján 15 óra előtt nem rendeznek szabadedzéseket.

A futam elől ezzel még nem hárult el minden akadály, mivel Miami-Dade megye vezetése szerdán szavaz majd az érintett terület övezeti jogának visszavonásáról, ami szükséges ahhoz, hogy a versenyt megrendezhessék ott.

A Forma-1-es világbajnokság 22 futamából jelenleg csupán egynek ad otthont az Egyesült Államok, Austinban.

Borítókép: formula1.com

Videók