Magnussen: "teljesen szürreális ez az egész!"

A dobogós helyezéssel kezdte Forma–1-es karrierjét Kevin Magnussen. A McLaren nagyszerű teljesítményt nyújtó versenyzőjét a harmadik helyen intette le a kockás zászló.


Sokan már szerződtetése múlt év végi bejelentését követően párhuzamokat vontak Lewis Hamilton és Kevin Magnussen között: a McLarennél utoljára a brit debütálhatott újoncként – mégpedig dobogós helyezéssel. Kevin Magnussen megismételte 2008 bajnokának 2007-es produkcióját, s a harmadik helyen kormányozta célba a McLarent.

A dán tehetség fülig érő szájjal nyilatkozott a pódiumon Alan Jones-nak. "Igazság szerint nehéz elhinni, hogy itt állhatok. Szürreális az egész. Mit is mondhatnék? Az autó nagyon jó volt. Talán még ennyire sose volt jó. Sikerült fejlődnünk. Pont azt nyújtotta, amire szükségem volt a versenyen. De már a felkészülési időszakban is nagyon jó volt. Még sosem vettem részt Forma–1-es versenyen, és nagyon kevés tesztelési lehetőség van. Gratulálok a csapatnak, remek munkát végeztek” – fogalmazott Magnussen, aki a futam harjájában egy ideig még Daniel Ricciardo megelőzésére is esélyesnek tűnt.

Videók