Amikor Ronaldo kijelentése felbőszítette Xavit

Azonnal válaszolt a portugálnak. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Xavi nem volt boldog, amikor Cristiano Ronaldo kijelentette, hogy magát tartja a világ legjobb játékosának.

Crsitiano Ronaldo és Lionel Messi egyre közelebb kerül pályafutása végéhez. A portugál februárban lesz 38 éves, míg az argentin júniusban ünnepelte a 35. születésnapját. Függetlenül attól, hogy karrierjük hátralévő részében mi történik velük, biztosak lehetünk abban, hogy a két játékos biztosította, hogy mindig úgy gondoljanak rájuk, mint minden idők legjobbjaira.

Bár az elmúlt évtizedben szinte folyamatosan vita tárgyát képezte, hogy kettejük közül melyikük a jobb, Cristiano Ronaldo magabiztos volt a kérdésben. A Manchester United játékosa, sosem titkolta, hogy ő szeretne lenni a valaha volt legnagyobb futballista. Ennek 2017-ben hangot is adott, amikor megnyerte az 5. Aranylabdáját.

„Senkit nem látok nálam jobbnak. Egyetlen játékos sem csinál olyasmit, amit én magam nem tudok megtenni. Nincs nálam teljesebb játékos. Én vagyok a történelem legjobb játékosa – a jó és a rossz pillanatokban is” – jelentette ki Ronaldo annak idején a The Independentnek.

Ronaldo megjegyzései válaszra késztették a Barcelona legendáját, Xavi -t, aki akkoriban az Al Sadd csapatában játszott, jelenleg pedig a Barcelona vezetőedzője.

„Messi több dolgot csinál mint Cristiano”
– hangoztatta a vb-győztes a Tot Costa de Catalunya Rádiónak adott interjújában.

„Messi a legjobb. Ha Cristiano a történelem legjobb játékosának tartja magát, az rendben van, de azok, akik látják őt edzeni, nem hasonlítjuk össze őket.”

„Messi a legjobb a történelemben, és mi sem látjuk másként. Nem lehet ellene védekezni. Messi a különbségteremtő. Messi az a játékos, aki a legtöbb változást hozza a világon. Ez több mint nyilvánvaló” – tette hozzá.

Borítókép: Kaz Photography/Getty Images

Videók