Veszprém-rali - Népes mezőny az idény második murvás futamán

Csaknem 70 versenyautót felvonultató mezőny gyűlik össze a hétvégén a Veszprém-ralin, a HUMDA országos ralibajnokság negyedik futamán, amely a szezon második murvás viadala lesz.


A veszprémi verseny egynapos, az indulóknak vasárnap hét gyorsasági szakaszon több mint 121 kilométernyi távot kell teljesíteniük, de a tervek szerint az ob összetettjének első 15 helyezettje Királyszentistván közelében kvalifikációs futamon vesz részt szombat este, és ők az ott elért eredmények alapján választják majd meg a rajtpozícióikat.

A viadalon a hazai ralibajnokság élmezőnye gyűlik össze: indul az összetett pontversenyt vezető Vincze Ferenc, Percze Nándor kettős (Skoda Fabia R5), a mögöttük 28 pontos hátránnyal második Turán Frigyes, Farnadi Ágnes duó (Volkswagen Polo GTI R5), valamint a rangsorban jelenleg harmadik Ranga Péter, Czakó János páros (Skoda Fabia R5) is. Rajtuk kívül ott lesz Veszprémben többek között az idén az Európa-bajnokság (ERC) egyes futamain is induló Csomós Miklós (Skoda Fabia R5) és László Martin (Skoda Fabia Rally2), valamint az ebben az évben világbajnoki viadalokon részt vett László Zoltán (Skoda Fabia Rally2). Újfent rajthoz áll a Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős a Citroen C3 WRC típusú világbajnoki versenyautóval, és vélhetően az eddig megszokottakhoz hasonlóan ők a célban leadják majd a menetlevelüket, így gyakorlatilag versenyen kívül indulnak, de mindig a leggyorsabbak között vannak.

Az idei szezon első murvás futamát, az idénynyitó Székesfehérvár-ralit Ranga Péterék nyerték, azóta viszont Vincze Ferenc Salgótarjánban, valamint a Pécs környéki Mecsek-ralin is legyőzhetetlennek bizonyult, őt leginkább Turán Frigyes szorongatta az eddigi viadalokon.

"Alapvetően szeretjük a veszprémi pályákat, Kislőtér és Hegyesd kifejezetten közel áll a szívünkhöz, Kislődön viszont eddig kevésbé voltunk szerencsések, de a tempónk megvan ahhoz, hogy az idei évben is jó helyen végezzünk" - nyilatkozta Turán, aki kiemelte, hogy a szombati kvalifikációs futam teszi majd leginkább nézőbaráttá a futamot, mert a veszprémi gyorsasági szakaszok nagy része egyébként el van zárva a szurkolók elől.

"Pénteken még tesztelünk, de a mérnökünkkel kitaláltunk néhány új beállítást, mert megpróbálunk még olyan változtatásokat eszközölni, amelyektől gyorsulni tudunk" - tette hozzá a Shell Helix Ultra csapatának versenyzője.

A 29. Veszprém-rali vasárnap 9 órakor kezdődik és a tervek szerint 18 órakor zárul. A céldobogó és a szervízpark a Veszprém Arénánál lesz, oda és a kijelölt nézői pontokra ingyenes lesz a belépés az érdeklődők számára.

Borítókép: hauserresults.hu

Videók