Négy magyar is rajthoz áll a Ralikrossz-EB hétvégéjén

Az összetettben 35 ponttal hatodik helyen álló Kárai Tamás mellett a 28 ponttal nyolcadik Benyó Máté, valamint a 12. Koncseg Zoltán és a 14. Mózer Attila képviseli majd a magyar színeket a 17 versenyautót felvonultató mezőnyben.


A hétvégén a belgiumi Mettetben folytatódik a ralikrossz Európa-bajnokság idei szezonja, s ezúttal csak a legmagasabb kategória, az Euro RX1 mezőnye lesz ott a rajtnál, ahol négy magyar versenyző is szerencsét próbál.

Az összetettben 35 ponttal hatodik helyen álló Kárai Tamás (Audi S1) mellett a 28 ponttal nyolcadik Benyó Máté (Peugeot 208), valamint a 12. Koncseg Zoltán (Audi A1, 15 pont) és a 14. Mózer Attila (Ford Fiesta, 13) képviseli majd a magyar színeket a 17 versenyautót felvonultató mezőnyben.

A Korda Racing közleményében Benyó Máté elmondta, hogy a háromhetes nyári szünetben néhány fejlesztést hajtottak végre az autóján, melyekkel reményeik szerint növelni tudják a versenygép teljesítményét.

"Eb-újoncként ez a pálya is ismeretlen a számomra, de Mettet többévnyi szünet után került vissza a nemzetközi ralikrossz körforgásába, így a legtöbb riválisom szintén először versenyez majd itt. A csapatot felkészültnek érzem, én pedig jó fizikai és mentális állapotban vagyok, úgyhogy jó eredmény elérése készülök, és arra fogok törekedni, hogy a teljesítményem maximumát nyújtsam" - jelentette ki Benyó Máté.

A belgiumi hétvégén szombaton és vasárnap is két-két előfutamot rendeznek az Euro RX1 mezőnyének, majd az elődöntőkre és a fináléra vasárnap 16 órától kerül sor.

Borítókép:  Getty Images / NurPhoto

 

 

Videók