Lewandowski a lengyelek második meccsén ismét a kispadon kezdett, de ez az információ csak a 10. percig volt hírértékű, amikor Mwene adott be balról, Trauner pedig középen senkitől sem zavartatva fejelt a jobb felső sarokba bólintott, vagyis vezetett Ausztria. (0-1)

A góltól érthetően a lengyelek élénkültek fel, előbb Zielinski, majd Zalewski próbálkozott különösebb eredmény nélkül.

Az osztrákok megint úgy jártak, mint a franciák ellen, hiszen szinte előzmény nélkül kaptak gólt. A harmincadik percben egy beadás után Bednarek lövése még levágódott a védőkről, a vendégek pechére pont Piatek elé, aki már nem hibázott. (1-1)

Az első félidőben az osztrákok próbálták visszavenni a vezetést, az újabb gólhoz viszont mégis Lengyelország állt talán közelebb, Zielinski szabadrúgását Pentz ütötte ki.

A második félidőt hasonló iramban, de kevesebb helyzettel kezdték meg a felek, annak ellenére, hogy tudták, a döntetlen egyiküknek sem a legjobb eredmény. Halil Umut Meier játékvezető egy-egy sárga lappal próbálta megfogni az indulatokat.

Az 60. percben hatalmas üdvrivalgás fogadta Robert Lewandowskit, a Barca gólvágója a vezető találatot szerző Krzysztof Piąteket váltotta.

A 64. percben rögtön említeni is kellett a nevét, de nem a lengyeleknek kedves okból. Lewa csúnyán lekönyökölte Lienhartot, amiért sárga lapot kapott.

A 67. minutumban a csereként beálló Alexander Prass tálalt Christoph Baumgartner elé, aki higgadtan passzolt a lengyel kapuba. (1-2)

Szinte azonnal jöhetett volna a lengyel egyenlítés, Karol Swiderski löketét Pentz hárította.

Ausztria óriási lehetőséget kapott a győzelem bebiztosítására a 77. percben Sabitzer remekül vett át egy lekészített labdát, amivel egyből becsapta Bednareket, a kapujából kirontó Wojciech Szczęsny elütötte az osztrákot, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Marko Arnautovic állt, a csatár nem hibázott, a gólöröm közben el is sírta magát meghatódottságában. (1-3)

A lengyelek kapusa valamit javított a 84. percben, Posch gólba tartó lövését védte hatalmas bravúrral.

A 86. percben Ausztria centikre került az újabb góltól, Laimer viszont az üres kapu mellé passzolt.

Grosicki a 93. percben közel állt a szépítéshez, kb. öt méterről leadott lövése viszont mellément.

Újabb gól nem született, Ausztria nagy lépést tett a továbbjutás felé, Lengyelország helyzete pedig már-már kilátástalan.

(Fotó: Alex Livesey/Getty Images)