A dél-amerikai kontinenstorna ezúttal egész Amerikára kiterjed, magát a rendezvényt is az Egyesült Államokban bonyolítják le, így Kanada, amely egyszer már majdnem részt vett a 2000-es években a tornán (de akkor biztonsági okokból lemondta a szereplést), most ott lehet a kontinensviadalon.

A nyitómeccsen a vb-címvédő ellen pedig 2-3 alkalommal meg is szerezhette volna a vezetést a juharleveles együttes. Többek közt Jonathan David és Alphonso Davies is gólt lőhetett volna Argentína ellen az első félidőben.

De végül a papírforma érvényesült és a világbajnoki címvédő megtette az első lépést a 16-ik Copa sikere felé.

Az Albiceleste játékosai a fordulás után eldöntötték ugyanis a három pont sorsát. Julian Alvarez a 49. percben megszerezte a vezetést Argentínának, amely szerette volna ezután gyorsan lezárni a meccset, de az atlantai estében Crepeau kétszer is hatalmasat védett, éppen Messit akadályozva meg a gólszerzésben.

Lautaro Martinezt viszont nem tudta, a csatár állította be a 2-0-s végeredményt a 88. percben.

A 16 csapatos tornán a résztvevőket négy négyes csoportba osztották. Az argentinok mellett még Peru és Chile van egy kvartettben. Messiék utóbbi válogatottal játszanak majd szerdán a második körben.

(Fotó: Hector Vivas/Getty Images)