Nemzetközi labdarúgás

Arda Güler Cristiano Ronaldo rekordját vette el kedden

Gyakorlatilag Arda Güler gólja döntötte el a Törökország-Georgia mérkőzést, hiszen a Real Madrid játékosának bombája után már képtelen volt egyenlíteni az újonc együttes. A törökök végül 3-1-re győztek Dortmundban.

Egyébként Güler ezzel az ötödik legfiatalabb gólszerző lett a kontinenstornák történetében, és a legfiatalabb debütáns, vagyis olyan játékos, aki első Eb-meccsén gólt tudott lőni. Mindezt 17 évesen és 114 naposan.

"Nehéz meccs volt, és gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Nem elég azt mondani, hogy nagyszerű volt a szurkolás, ez több volt annál. Nagyszerű győzelem volt. Nem törődöm az egyéni rekordokkal, csak a csapat sikere számít és örülök, hogy ehhez most hozzátehettem."

A törökök olasz szövetségi kapitánya is érhetően boldog volt, hiszen a „rögtönzött" születésnapi ajándékkal nagy lépést tett a csapat a továbbjutás felé.

"Az Európa-bajnoksághoz méltó meccs volt a mai. Pontosabbnak kell lennünk, mert nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi kihagyott helyzetünk legyen, hiszen 22 kapura lövésünk volt. Kicsit megnyugodtunk, miután a VAR érvénytelenítette a második gólt és magunknak tettük nehézzé a meccset. De ma lettem 52 éves, így ez volt a legjobb ajándék, amit kaphattam." – nyilatkozta Vincenzo Montella.

Georgia edzője Willy Sagnol sem volt elégedetlen, igaz boldog sem a vereség után:

„Soha nem szép, ha veszítesz, de büszkék lehetünk a teljesítményünkre, amiért ilyen pozitív megvilágításba helyeztük a grúz futballt. Azt hiszem, a végén több lehetőségünk volt, mint nekik. Már csak egy kicsi szerencse hiányzott, egy kis tapasztalat – amit csak akkor szerezhetünk meg, hogyha ilyen nagy tornákon veszünk részt.”

A két együttes legközelebb szombaton lép pályára. Törökország Portugália, míg Georgia Csehország ellen.

(Fotó: Getty Images)