Küzdősportok

„Anyukám dühös volt” – Usyk elárulta, mit tett Fury, ami miatt anyukája „meg akarta ölni” őt

Oleksandr Usyk édesanyja dühös lett, miután Tyson Fury meglökte a fiát egy heves összecsapás során.

A nehézsúlyú titánok május 18-án csapnak össze a szaúd-arábiai Rijádban található Kingdom Arénában a boksz súlycsoportjának vitathatatlan trónjáért. Eredetileg február 17-én kellett volna megküzdeniük egymással, de a meccsüket elhalasztották, miután Fury sparringozás közben megsérült.

Az eredetileg tervezett időpont előtt a páros novemberben egy indító sajtótájékoztatón találkozott, hogy hivatalosan is bejelentse a mérkőzést. A sajtóesemény végén a színpadon szembekerültek egymással, és a biztonságiaknak kellett őket szétválasztaniuk, miután Fury meglökte Usykot.

„Ki foglak ütni” – dühöngött Fury, miközben a párost szétválasztották. „Te fülbevalós kislány.”

Usyk anyukája nem vette jó néven Fury viselkedését. A Boxing King Media-nak nyilatkozva Usyk elárulta, milyen dühös lett emiatt az édesanyja.

„Anyukám dühös volt: Miért lökdösött téged ez az ember? Azt mondtam neki: „Anya, ez csak show, kérlek, nyugodj meg. Azt mondta: ‘Figyelj, mondd neki, ha ismét megakarna lökni téged, hogy megölöm őt.”

Usyk édesanyjáról nem sokat tudni azon kívül, hogy a neve Nadezhda, és a Chernihiv területen született. Édesapja, Sasha katona volt, aki biztonsági őrként dolgozott a Krímben, ahol a pár megismerkedett. Idősebb Usyk 2012-ben hunyt el, néhány nappal azután, hogy látta, amint fia olimpiai aranyat nyert Ukrajnának.

A teljes cikkért kattints a képre.

""

Borítókép: Getty Images