Küzdősportok

Anthony Joshua vs. Francis Ngannou – Kész az alku

Francis Ngannou a szaúd-arábiai Rijádban lesz a másik nagy brit nehézsúlyú ökölvívó sztár ellenfele.

Ariel Helwani küzdősportriporter pénteken jelentette, hogy Turki Alalshhikh és "saját forrásai" megerősítették neki, hogy megszületett az egyezség, miszerint a korábbi IBF/IBO/WBA/WBO bajnok Anthony Joshua egy még meghatározandó időpontban a Kingdom Arénában fog megmérkőzni Ngannou-val. Helwani a közösségi médiára feltöltött videóban azt is kijelentette, hogy a 10 menetes mérkőzésüket hivatalosan egy sajtótájékoztatón jelentik be valamikor ebben a hónapban.

Breaking:

Francis Ngannou vs. Anthony Joshua is a done deal, per @Turki_alalshikh.

Ten-round boxing match in Riyadh, Saudi Arabia.

More: pic.twitter.com/e6Hsc6Fh70

— Ariel Helwani (@arielhelwani) January 5, 2024

Alalshhikh a szaúd-arábiai Általános Szórakoztatási Hatóság elnöke, amely az elmúlt hónapokban több nagyszabású fizetős bokszeseményt is támogatott anyagilag. Eddie Hearn, Joshua promótere pénteken később megerősítette, hogy a Joshua-Ngannou megállapodás létrejött. Hearn azt is megjegyezte, hogy a sajtótájékoztatót január 15-re tűzték ki Londonban.

A kameruni Ngannou, a korábbi UFC-bajnok sokkolta a bokszvilágot, amikor október 28-án a Kingdom Arénában nehéz mérkőzést adott a veretlen WBC-bajnok Tyson Furynak. Ngannou a harmadik menetben egy balhoroggal padlóra küldte Furyt, aki végül talpra állt és megosztott döntéssel legyőzte Ngannout. A bírók, Alan Krebs (95-94) és Juan Carlos Pelayo (96-93) Fury javára értékelték a mérkőzést, de Ed Garner bíró 95-94 arányban Ngannou-nak adta. A 37 éves Ngannou ekkor debütált profi ökölvívóként.

Borítókép: Getty Images